Έρχεται νέα περικοπή αποδοχών;

 

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TYPOGRAPHY


ΘΕΜΑ : Περικοπή Αποδοχών σε Στρατιωτικούς για Rapid

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1087/25.8.2021 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2822.30-2/64291/06.9.2021/ΥΝΑΝΠ

Κε Υπουργέ.

Με το πρόσφατο (από 06.9.2021) (β) σχετικό έγγραφό του, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώνει το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι από τη 13η Σεπτεμβρίου 2021, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) φέρεται να αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, όποια και όποιο στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν υποβάλλεται ή δεν καταχωρίζει το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (rapid testθα περικόπτονται οι αποδοχές του.   

Μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί ότι ό,τι γίνεται στους «άλλους» έρχεται και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς καμία αντίδραση από αυτούς που μπορούν να πουν έναν λόγο. Μόλις χτες κοινοποιήθηκαν αποφάσεις σας περί αναστολής καθηκόντων σε εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μαςσας είχαμε ζητήσει, ως πολιτικός προϊστάμενος ενός προσωπικού που βάζει πλάτη και σας βγάζει ασπροπρόσωπο σε ό,τι και αν του ζητάτε, γνωρίζοντας ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι οι πράξεις και οι ενέργειες που του ζητούνται, να παρέμβετε και να βάλετε εσείς τώρα πλάτη ώστε τα υποχρεωτικά rapid tests στα οποία θα κληθούμε όλες και όλοι οι στρατιωτικοί να υποβληθούμε από τη 13η.9.2021 να διενεργηθούν δωρεάν (με έξοδα της Υπηρεσίας) και εντός των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων ή/και των στρατοπέδων.

Οφείλετε εκατοντάδες ευρώ σε όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς για τη νυκτερινή τους εργασία, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οφείλετε στους Εθελοντές Μακράς Θητείας τη μισθολογική τους αναβάθμιση προκειμένου να συμβαδίσει με τη βαθμολογική τους αναβάθμιση, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οφείλετε να καταβάλλετε στους μετεωρολόγους που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία και τα κλιμάκια της ΕΜΥ το επίδομα που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Κε Υπουργέ.

Πράξτε επιτέλους κάτι για το προσωπικό σας. Οι στιγμές είναι δύσκολες και το προσωπικό σάς χρειάζεται. Θα το χρειαστείτε και θα το ζητήσετε/διατάξετε/απαιτήσετε στο μέλλον να πράξει κι άλλα. Έφτασε η στιγμή να δώσετε κάτι ελάχιστο. Μπείτε μπροστά. Ζητήστε σήμερα κιόλας να διενεργηθούν δωρεάν τα rapid tests στις Μονάδες. Μην μας σπρώχνετε στα ιδιωτικά κέντρα. Μην μας εγκαταλείπετε. Ό,τι δώσετε θα πάρετε.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά