Το νέο παραμύθι του στρατιωτικού Π. Δημητρόπουλου αφιερωμένο στις δίδυμες που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

 

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στη μνήμη των δίδυμων Σοφίας και Βασιλικής που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Τρία χρόνια πέρασαν ήδη από την τραγωδία στο Μάτι. Μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από την φονική πυρκαγιά.

Όπως η οικογένεια Φιλιπποπούλου με την τραγική ιστορία των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής, που χάθηκαν αγκαλιασμένες στην πύρινη λαίλαπα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά στο οικόπεδο της φρίκης, στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά. Ο  πατέρας αναζητούσε τα παιδιά και τους γονείς του χωρίς αποτέλεσμα. Πήγε σε νοσοκομεία, πήγε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει. Πήγε ακόμη και στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων. Ο τραγικός επίλογος όμως είχε γραφτεί. Έτσι το θέλησε η μοίρα… να γεννηθούν και να πεθάνουν μαζί.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στη μνήμη των δίδυμων Σοφίας και Βασιλικής που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων και στρατιωτικός, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, που οι ιστορίες που παραδίδει στα παιδιά αποτελούν μαθήματα ζωής καθώς έχει γράψει μια σειρά από ποιοτικά παιδικά αναγνώσματα, στο νέο του παραμύθι με τίτλο “Πρόσεχε τι εύχεσαι” όπως αποκάλυψε οι δύο πρωταγωνίστριες που είναι Νεράϊδες θα έχουν τιμής ένεκεν τα ονόματα της Βασιλικής και της Σοφίας, που “χάθηκαν” στο Μάτι.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr ο συγγραφέας ” Έκρινα σκόπιμο αν μη τι άλλο να μνημονεύουμε τα ονόματα αυτών των δύο κοριτσιών μέσα και από ένα παραμύθι.. Ίσως γιατί οι ήρωες των παραμυθιών τα βράδια ζωντανεύουν.. Η παιδική ιστορία “Πρόσεχε τι εύχεσαι” στέλνει το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους ότι θα πρέπει να είμαστε ολιγαρκείς.. Προσοχή στο τι ευχόμαστε γιατί η κάθε ευχή έχει και το δικό της αντίτιμο..“.

Του ευχόμαστε από καρδιάς καλοτάξιδο και αναμένουμε να το διαβάσουμε με μεγάλη προσμονή!


Ένα παραμύθι αφιερωμένο στις δίδυμες Σοφία και Βασιλική που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι (infokids.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά