Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών θα αναβαθμιστεί σε Μεραρχία ;

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, αλλά και ειδικούς, είναι επιτακτικό πιο πολύ από ποτέ, να αναβαθμιστεί η 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών με έδρα σήμερα τον Βόλο.
Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, απαιτείται η παρουσία της χώρας μας σε πολλά και διαφορετικά σημεία στη Μεσόγειο, για την προάσπιση πρωτίστως των ελληνικών συμφερόντων, και αυτό οφείλει να γίνει κατανοητό από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

Κύριος στόχος θα είναι η Ταξιαρχία αυτή να επανδρωθεί με προσωπικό και μέσα, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, να εκτελεί αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο, σε συνεργασία με τις νέες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών να αναβαθμιστεί σε Μεραρχία, με παράλληλο ανάλογο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με το ΠΝ.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εντάσσει στην δύναμη του το απόλυτο πολεμικό πλοίο του 21ου αιώνα, με το οποίο όχι μόνο θα διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία, αλλά θα μπορεί να απειλεί άνετα τον νέο τουρκικό στόλο από μεγάλη απόσταση, κόβοντας την όρεξη στην Άγκυρα σε όλα τα σχέδια της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι με Τρεις ή ακόμα καλύτερα Τέσσερις BELHARA, σε δυάδες για παράδειγμα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα χάσουν τον ύπνο τους, σε συνδυασμό με τα ελληνικά υποβρύχια “φαντομάδες” TYPE-214, για πολλά χρόνια.
Τα πλοία μας όμως, με δεδομένα τα σχέδια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να έχουν και δύναμη Πεζοναυτών για να καλύψουν αποτελεσματικά όχι μόνο τα χιλιάδες νησιά μας, αλλά και τις εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου.

Επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε την αποστολή της στρατιωτικής της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, δείχνοντας τον δρόμο στην Αθήνα για αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.
Ακόμη, περιοχές όπως η Λιβύη θα αποτελέσουν μελλοντικά περιοχές που θα μπορούσε να δράσουμε στρατιωτικά ως χώρα, για να βοηθήσουμε στην εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ η συνεργασία της Ελλάδος με Αίγυπτο και Ισραήλ, θα φέρει τις δυνάμεις βαθιά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτόν το ρόλο θα καλύψει η 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η οποία κινείται πλέον στην λογική της αναβάθμισης της σε Μεραρχία, με ανάλογα οπλικά συστήματα και προσωπικό».

magnesianews.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά