Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Απόγονους Αγωνιστών του 1821


Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τους απόγονους Αγωνιστών του 1821 που τίμησαν με την συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα (Podcast) του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας (πατήστε εδώ), και οι οποίοι ήταν:Ο Κωνσταντίνος Πλαπούτας, απόγονος του Οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα.
Ο Ανδρέας Ζαΐμης και ο υιός του Κωνσταντίνος Ασημάκης Ζαΐμης, απόγονοι του Αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη.
Ο Γεώργιος Γραμματίκας, απόγονος του Αγωνιστή Δημήτριου Αινιάν.
Ο Θεόδωρος Ασπρογέρακας-Γρίβας, απόγονος των Αγωνιστών Θεόδωρου Γρίβα και Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
Ο Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά).
Ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας, απόγονος του Σουλιώτη Αγωνιστή Νικόλαου Τζαβέλα.
Ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης, απόγονος του Αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη.
Ο Γεώργιος Αργυρόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου.
Ο Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγος / Τουρκολόγος / Νομικός), απόγονος του Αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απευθυνόμενος στους απογόνους των Αγωνιστών, τόνισε ότι αποτελούν την ιστορική συνέχεια των ηρώων που έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Πατρίδας, και τους ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική συμμετοχή τους στο αφιέρωμα το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και έλαβε θετικά σχόλια, μέσα από την εξιστόρηση γνωστών και άγνωστων πτυχών της ζωής των ένδοξων προγόνων τους και ηρώων του Έθνους.

Επίσης, επισήμανε την μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθιστώντας την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και πόλο έλξης για τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών για την συμμετοχή τους σε συνεκπαιδεύσεις και κοινές δράσεις.

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ιδιαίτερη τιμή της ανακήρυξής του ως επίτιμου μέλους του «Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας», κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά