ΥΠΕΘΑ: Η απάντηση στο ΣΟΕΔ για την αυτεπάγγελτη αποστρατεία ΕΠΟΠ

 




Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στην επιστολή του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με θέμα το πρόβλημα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), για τους οποίους προβλέπεται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω κατάληψης του 50ου έτους της ηλικίας τους.

“Τα ζητήματα συνταξιοδοτικής φύσης και βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΠΟΠ χρήζουν διυπουργικής προσέγγισης, εντούτοις απασχολούν ήδη την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και αποτελούν αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα Γενικά Επιτελεία”, απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε Ερώτηση, που κατατέθηκε στην Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τον Βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) με θέμα “Στήριξη Εφέδρων και βέλτιστη αξιοποίησή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει επιστολή του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων – ΣΟΕΔ.

Ο ΥΕΘΑ απάντησε επίσης ότι “σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ για θέματα μέριμνας προσωπικού των ΕΔ, δεν εφησυχάζει και δεν περιορίζεται μόνο στην ψήφιση του πρόσφατου ν.5018/2023 (Α 25). Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, προχωρά στη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο με τη σοβαρότητα και διαβούλευση που απαιτείται με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.”

amyna.news

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά