Παραμένων στην 8η ΤΑΞ/ΜΠ ο Ταξίαρχος Γ. Παππάς
Στη θέση του διοικητού της ιστορικής 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, παραμένει ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων και τοποθετήσεων από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που ανακοινώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην 8η ΤΑΞ/ΜΠ ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς παραμένει με την εν λόγω απόφαση στη θέση διοίκησης, απόφαση που αποτελεί αν μη τι άλλο και μία αναγνώριση και υπόμνηση της προσφοράς του στην τοπική διοίκηση και στην ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών, με έντονο κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα.

Η 8η ΤΑΞ/ΜΠ ιστορικά έτυχε να διοικείται από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανελίχθηκαν στη συνέχεια στην στρατιωτική ιεραρχία, που παράλληλα όμως άφησαν και ένα ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και στους τομείς ευθύνης και αρμοδιότητας.Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς κλήθηκε να υπηρετήσει από την κορυφαία θέση διοίκησης τον ιστορικό σχηματισμό της 8ης Μεραρχίας, όπως παραμένει στη συνείδηση όλων και στο διάστημα της παρουσίας του έχει ήδη βάλει την προσωπική του σφραγίδα.

Η βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών της καθημερινότητας για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στις μονάδες ευθύνης, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών (στρατόπεδο Βελισσαρίου, Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, κτίριο Μεραρχίας κ.λπ) και παρεμβάσεις με έντονους συμβολισμούς στη διάρκεια των εορτασμών για τις εθνικές επετείους είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν. Ξεχωριστή θέση όμως λαμβάνουν και οι παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση ενός προγράμματος περιοδικών επισκέψεων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της 8ης ΤΑΞ/ΜΠ, σε δυσπρόσιτα παραμεθόρια χωριά της περιοχής ευθύνης, για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων στους λιγοστούς και κατά βάση ηλικιωμένους, κατοίκους τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

epirusonline.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά