Μελέτη - σοκ από το Πεντάγωνο ΗΠΑ: Υψηλά ποσοστά καρκίνου σε πιλότους αεροσκαφών και πληρώματα εδάφουςΣοκ προκαλούν τα ευρήματα της μελέτης του Πενταγώνου για τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου σε συγκεκριμένα σταρτιωτικά σώματα και ειδικότητες. Η μελέτη διαπίστωσε υψηλά ποσοστά καρκίνου σε πιλότους πολεμικών αεροσκαφών, αλλά και στα πληρώματα εδάφους, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση των αεροσκαφών.


Μελέτη - σοκ από το Πεντάγωνο: Υψηλά ποσοστά καρκίνου σε πιλότους αεροσκαφών και πληρώματα εδάφους© Παρέχεται από: ΣΚΑΪ
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Associated Press, συνταξιούχοι πιλότοι είχαν επισημάνει τις αυξημένες εμφανίσεις καρκίνων και είχαν ζητήσει στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία. Τους είπαν ότι παλαιότερες στρατιωτικές μελέτες είχαν δείξει ότι δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Στη μελέτη, που συμμετείχαν σχεδόν 900.000 στρατιωτικοί, οι οποίοι πέταξαν ή εργάστηκαν σε στρατιωτικά αεροσκάφη μεταξύ 1992 και 2017, το Πεντάγωνο διαπίστωσε ότι τα μέλη του πληρώματος αεροπορίας είχαν 87% υψηλότερο ποσοστό μελανώματος και 39% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του θυρεοειδούς, ενώ οι άνδρες είχαν 16% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του προστάτη και γυναίκες 16% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του μαστού. Συνολικά, τα αεροπορικά πληρώματα είχαν 24% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου όλων των τύπων.

Η μελέτη έδειξε ότι τα πληρώματα εδάφους είχαν 19% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, 15% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του θυρεοειδούς και 9% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου των νεφρών ή των νεφρών, ενώ οι γυναίκες είχαν 7% υψηλότερο ποσοστό καρκίνου του μαστού. Το συνολικό ποσοστό για καρκίνους όλων των τύπων ήταν 3% υψηλότερο.

Ανακοινώθηκαν και κάποια καλά νέα. Τόσο τα πληρώματα εδάφους όσο και αεροπορικά είχαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα και τα πληρώματα αεροπορίας είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.

Τα δεδομένα συνέκριναν τα μέλη της υπηρεσίας με τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ μετά από προσαρμογή για την ηλικία, το φύλο και τη φυλή.

Το Πεντάγωνο είπε ότι η νέα μελέτη ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες μέχρι σήμερα. Μια παλαιότερη μελέτη εξέτασε μόνο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε βρει κάποια υψηλότερα ποσοστά καρκίνου, ενώ αυτή εξέτασε όλες τις υπηρεσίες και τα πληρώματα αέρος και εδάφους. Ακόμη και με την ευρύτερη προσέγγιση, το Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων καρκίνου είναι πιθανό να είναι ακόμη υψηλότερος λόγω των κενών στα δεδομένα, τα οποία είπε ότι θα εργαστεί για να διορθωθούν.

Η μελέτη απαιτήθηκε από το Κογκρέσο στο αμυντικό νομοσχέδιο του 2021. Τώρα, επειδή βρέθηκαν υψηλότερα ποσοστά, το Πεντάγωνο πρέπει να διεξαγάγει μια ακόμη μεγαλύτερη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκαλεούν τους καρκίνους.

Τα πληρώματα της αεροπορίας έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από το Πεντάγωνο να εξετάσει προσεκτικά ορισμένους από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους εκτίθενται, όπως τα καύσιμα αεριωθουμένων και οι διαλύτες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των εξαρτημάτων του αεροσκάφους, τους αισθητήρες και τις πηγές ενέργειας τους στους κώνους μύτης του αεροσκάφους και το τεράστιο συστήματα ραντάρ στα καταστρώματα των πλοίων στα οποία προσγειώνονται.

Πηγή: skai.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά