Στρατιωτικό bullying μέσα στην υπηρεσία- Καταγγελία




Ανάρτηση στο fb:



ΕΠΙΠΕΔΟ ¨ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ¨ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Επί της ευκαιρίας ενός σοβαρού περιστατικού, το οποίο και έφτασε στα αυτιά μου, θα ήθελα εξαρχής να αναφερθώ στη λέξη μπούλυινγκ (bullying), για όσους δεν γνωρίζουν την έννοιά της.
Ο εκφοβισμός (ή μπούλυινγκ, αγγλ. bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα.
Έως τώρα εγώ γνώριζα ότι τα άτομα με προβλήματα υγείας και πόσο μάλιστα τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), δέχονται αυτό που λέμε μπούλυινγκ. Σήμερα μετά λύπης μου, έφτασε στα αυτιά μου, ότι συνανθρωπός - συναδελφός μας ¨υγιής¨ δέχεται μπούλυινγκ από μερίδα τριάντα (30) περίπου ατόμων που έχουν προβλήματα υγείας, όπως ανέφερε. Όταν στην ερώτηση που του έγινε τι ακριβώς λες, επέμενε στην απάντηση, έχεις σκεφτει εγώ που κάνω υπηρεσίες πως νοιώθω όταν περνάει από την κεντρική πύλη ένας ελαφράς υπηρεσίας που δεν κάνει τίποτα; Είναι μπούλυινγκ αυτό προς εμένα από τη μερίδα αυτών των ανθρώπων συνέχιζε και ανέφερε. Σε συνέχεια της κουβέντας φυσικά ειπώθηκε να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι και να τους δώσουμε και παραπάνω χρήματα, αρκεί να μην είναι στο στράτευμα. Όταν του ανέφερε ο συνΑΝΘΡΩΠΟΣ - συνάδελφος με το πρόβλημα υγείας, θέλω να είμαι ανάπηρος; Και το κυριότερο, είναι θέμα ψυχολογίας αν θα καθίσω στο σπίτι και θα νοιώθω άχρηστος. Σε αυτό, η απάντηση ήταν η ίδια, να φύγετε.
Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιου είδους σκέψεις ανθρώπων - συναδέλφων ανάμεσά μας. Θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο κύριε συνάνθρωπε - συνάδελφε: αυτό το περιστατικό το οποίο και έλαβε χώρα σήμερα, αν δεν το έχετε ακόμη καταλάβει και δεν έχετε ζητήσει ακόμη συγνώμη και αντί αυτής θέλατε να πάρετε ξανά το λόγο, αυτό που κάνατε εσείς είναι μπούλυινγκ και να γνωρίζετε ότι κάνατε ένα άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) σήμερα να νοιώθει άχρηστος. Ναι τον κάνατε να νοιώθει άχρηστος και ας μην τον είπατε άχρηστο.
Προσωπικά ως Δημήτριος Χαλάστρας, εύχομαι κύριε συνάνθρωπε - συνάδελφε, να έχετε υγεία εσείς και η οικογένειά σας, γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που την υγεία τους την έχουν χάσει σε εργατικό ατύχημα. Και αναφέρομαι σε εμένα!!!
Δημήτριος Λ. Χαλάστρας
Τηλ: 6932467666
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.)
Γενικός Διευθυντής Υγείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά