Τι γίνεται με τις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

Άνδρας του Λιμενικού Σώματος

Την τακτική «ένα βήμα πίσω για να κάνει αργότερα δύο βήματα μπροστά», επιλέγει η νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Ναυτιλίας για την προκήρυξη μονίμων θέσεων στο Λιμενικό.
Έγκυρες πληροφορίες του workenter αναφέρουν ότι η προκήρυξη θα επανεξεταστεί όσον αφορά τα επιμέρους στοιχεία που περιλαμβάνει με τελικό στόχο την έκδοσή της.
Τα σημεία επανεξέτασης είναι:
  • Aριθμός θέσεων
  • Ηλικιακά όρια
  • Κατανομή θέσεων μεταξύ Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων
  • Διαδικασία πρόσληψης
Ο επανέλεγχος αυτών των στοιχείων δεν σημαίνει de facto αλλαγές. Η νέα ηγεσία διατηρεί όμως το δικαίωμα επανεξέτασης της προκήρυξης και της λήψη νέων πρωτοβουλιών για την έκδοσή της.
Ο χρόνος δημοσιοποίησης του νέου διαγωνισμού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις στο Λιμενικό και σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπει ο ιδρυτικό νόμος του (ν.2190/94).
Σημειώστε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε φτάσει στο «παρά ένα» για να εκδοθεί , αλλά συνέπεσε με την κυβερνητική αλλαγή. Μάλιστα, είχαν δημοσιοποιηθεί και τα αναγκαία ΦΕΚ. Προέβλεπε 180 μόνιμες θέσεις για Αξιωματικούς και Λιμενοφύλακες, κατά συνεκτίμηση των αναγκών του Σώματος.
workenter
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά