Με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επικοινώνησε ο Μητσοτάκης στο ΥΠΕΘΑ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Μετά την τελετή υποδοχής, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε πλήρως από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και εν συνεχεία από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.
Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου μέσω τηλεδιάσκεψης επικοινώνησε με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που υπηρετεί:
·                     Σε Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρατού Ξηράς στη νήσο Μεγίστη
·                     Στη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, η οποία εκτελεί φυλακή σκοπούντος.
·                     Στο κλιμάκιο αεροσκαφών επιφυλακής της 130 Σμηναρχίας Μάχης, στη νήσο Λήμνο.
            Με το πέρας της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Ν. Παναγιωτόπουλος: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή σήμερα να υποδεχθούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία, γιατί ως ευκαιρία το εκλάβαμε, να τον ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, τις προτεραιότητες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα επιχειρησιακά προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για λύσεις.
Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση στο να οργανωθεί αυτή η επίσκεψη. Να ευχαριστήσω και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Επιτελείο, Αρχηγεία, για την εξαιρετική και πλήρη ενημέρωση που έκαναν στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να καταλάβουμε όλοι που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και να συνταχθούμε ακόμα πιο εντατικά στο στόχο που έχουμε θέσει εξ αρχής, να ενισχύσουμε την ετοιμότητα, το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε».

Κ. Μητσοτάκης: «Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι μια επίσκεψη η οποία έχει και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αρχηγούς, τους Επιτελείς, για την ενδελεχή ενημέρωση την οποία μου έκαναν και για την ουσιαστική συζήτηση για τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να αναπτύξουμε ως προς την αμυντική μας πολιτική. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομικές επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί, είναι το ηθικό του στρατεύματος. Θέλω και με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την περηφάνια μου σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Διότι αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης. Σας ευχαριστώ Υπουργέ για την ενδιαφέρουσα και πολύ ουσιαστική ενημέρωση και εύχομαι καλή δύναμη σε όλες και σε όλους». 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά