ΠΟΜΕΝΣ: Κανονικά η συμμετοχή των τέκνων των Στρατιωτικών στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το έτος 2019- 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της, σχετικά με την επίδοση των επιταγών εισόδου (voucher) για τη συμμετοχή των τέκνων των Στρατιωτικών, στο πρόγραμμα ΄΄Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής΄΄ για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, επιλύοντας το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών των στρατιωτικών κατά το έτος 2018.
Το θέμα είχε αναδειχθεί με σχετικό έγγραφό μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/772-pomens-amesi-rythmisi-gia-tin-symmetoxi-teknon-stratiotikon-se-paidikoys-stathmoys επισημαίνοντας την ανάγκη υλοποίησης άμεσων ενεργειών επίλυσης του προβλήματος, προκειμένου το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων μας να μην αδικείται εξαιρούμενο σχετικών κοινωνικών προνοιών του νόμου. 
Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία μας, εκφράζει τις ευχαριστίες της, στους παρακάτω αρμόδιους φορείς οι οποίοι είχαν επιληφθεί από κοινού για την επίλυση του προβλήματος:
            -  Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο,
            -  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση,
            -  Υφυπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου,
            -  Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλλων κα Μαρία Συρεγγέλα,
            -  Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ) κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο,
            -  Γενικό Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης Αρχιπλοίαρχο Δημήτριο Ρυζιώτη,
            -  Συνήγορο του Πολίτη.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία προς τους δικαιούχους των voucher, για την προσκόμιση μέχρι της 02/09/2019, του εκκαθαριστικού (Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου μετά τον επιμερισμό των αναδρομικών εισοδημάτων),  για το φορολογικό έτος 2018 οι οποίες (οδηγίες) θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας.
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη στα τηλέφωνα: 6987332853 και 6983503377.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά