Έβρος: Ψαράδες κατήγγειλαν ότι τους απείλησαν Τούρκοι στρατιώτες με όπλα


Έβρος - Φωτό αρχείου
Την παρενόχληση που δέχθηκε από Τούρκους στρατιώτες, ενώ ψάρευε στον Έβρο μαζί με συνάδελφό του περιέγραψε στην κάμερα ο κάτοικος της περιοχής Θανάσης Καμηλάρης
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δέλτα του Έβρου, όταν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα δύο Έλληνες ψαράδες. Ένας από αυτούς περιέγραψε την εμπειρία που έζησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Οι δύο ψαράδες έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τις κάννες των όπλων τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.

"Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι", αναφέρει ο κ. Θανάσης Καμηλάρης. Εκφράζει δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι υφίσταται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού.

Οι Τούρκοι στρατιώτες, όπως αποκαλύπτει, ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. "Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν", περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία των αρχών. Οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις. Ωστόσο, το βράδυ φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν για να προκαλέσουν επεισόδιο.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό, λέγοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.
news247
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά