ΓΝΑ: Πέθανε εργαζόμενος από θερμοπληξία

ΓΝΑ: Πέθανε εργαζόμενος από θερμοπληξία


Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη 18 Ιούλη, τα διοικητικά συμβούλια του Σωματείου καθαριστών - καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών - καθαριστριών Αττικής και περιχώρων, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., ως καταγγελία του τραγικού θανάτου ενός συναδέλφου τους, την περασμένη Πέμπτη 11 Ιούλη, στο ΓΝΑ από θερμοπληξία.


Σε κοινή τους ανακοίνωση, αφού εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, επισημαίνουν πως πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα και διεκδικούν την άμεση λήψη μέτρων Υγείας και ασφάλειας, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο.

Η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών - καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών - καθαριστριών Αττικής και περιχώρων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Ρ.Π. που βρήκε τραγικό θάνατο από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο ΓΝΑ την περασμένη Πέμπτη 11/7/2019, καθαρίζοντας εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες καύσωνα.
Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας εργολάβων - δουλεμπόρων, που δρουν ανενόχλητοι σε όλους τους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στον κλάδο της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός όπως θέλουν να το παρουσιάζουν εργοδότες και κυβερνήσεις αλλά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της ανασφάλειας, της απληρωσιάς, της έλλειψης ατομικών μέσων Υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εργολάβων που βλέπουν ως κόστος την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.
Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση μεγαλοεργολαβικές εταιρείες γιγαντώθηκαν, τα κέρδη τους πολλαπλασιάστηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες εργασίας έγιναν χειρότερες. Επιβεβαιώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη θα έρθει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση.


Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Στην καθαριότητα των νοσοκομείων την ίδια ώρα που οι εργολάβοι εισπράττουν εκατομμύρια από δημόσια έργα εσύ μένεις απλήρωτος για μήνες, ενώ καλύπτεις πάγιες ανάγκες, αγωνιάς για την ανανέωση της σύμβασης σου κάθε ένα ή δύο χρόνια. Αυτή η κατάσταση είναι φανερό πλέον πως δεν πρόκειται να αλλάξει από μόνη της, θέλει τη δική σου συμμετοχή στους αγώνες, στο δυνάμωμα και τη μαζικοποίηση των σωματείων μας, ώστε να την ανατρέψουμε.
Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι στο βωμό της κερδοφορίας της εργοδοσίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο σωματείων στηρίζουμε την απόφαση που πήραν οι συνάδελφοι στη συνέλευση τους να προχωρήσουν την Πέμπτη 18 Ιούλη σε στάση εργασίας, 11 π.μ. - 1 μ.μ. καταγγέλλοντας τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους και διεκδικώντας:

Άμεση λήψη μέτρων Υγείας και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν να γυρίζουμε ζωντανοί και υγιείς στις οικογένειές μας.
Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.
Άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο».
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση
dikaiologitika

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά