ΣΑΣΜΥ: Επίδοση Ενημερωτικής Επιστολής στους Αποφοίτους Τάξεως 2019





Τι ήδιστον; Το επιτυγχάνειν.
Θαλής ο Μιλήσιος
Αγαπητέ συνάδελφε
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), σας συγχαίρει θερμά που καταφέρατε, έπειτα από μια επίπονη προσπάθεια 3 ετών, να φτάσετε στη σημερινή σας αποφοίτηση.
Η τελετή Ονομασίας είναι μια μοναδική στιγμή, αποτελεί ορόσημο χαραγμένο βαθιά στη μνήμη όλων μας. Σε αυτή την εξαιρετική περίσταση θα μας επιτρέψεις να καταχραστούμε μόνο λίγο χρόνο σου, προκειμένου να συστηθούμε και να σε καταστήσουμε κοινωνό όσων πρεσβεύουμε και επιδιώκουμε να επιτύχουμε μέσω της προσπάθειας συλλογικής έκφρασης των αποφοίτων της ΣΜΥ, παραθέτοντας επιγραμματικά τους σκοπούς του Συνδέσμου.
Καταρχάς, προς άρση κάθε παρερμηνείας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ είμαστε συνδικαλιστικό σωματείο, αλλά αποτελούμε μια νόμιμα αναγνωρισμένη κοινότητα που ενεργεί στην κατεύθυνση της συλλογικής έκφρασης των αποφοίτων της ΣΜΥ. Εκφράζουμε τις θέσεις μας αυστηρά στο πλαίσιο των νόμων και κανόνων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, επιδιώκουμε το δημοκρατικό διάλογο, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, την ενθάρρυνση και προβολή της γόνιμης σκέψης, την ανάδειξη της διαλεκτικής σύνθεσης απόψεων ως τρόπου επίλυσης των προβλημάτων και επιμένουμε στην ιχνηλασία ιδεών, απόψεων και προτάσεων, οι οποίες δύναται να προάγουν το κοινωνικό επίπεδο, να βελτιώσουν της συνθήκες διαβίωσης, καθώς και τις αντίστοιχες εργασίας των μελών μας και κατ’ επέκταση του συνόλου των αποφοίτων της ΣΜΥ. Πρόθεσή μας είναι να διασφαλίσουμε και αναδείξουμε της ιστορικές παρακαταθήκες της Σχολής και συμβάλλουμε θετικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο για όλους ανεξαιρέτως τους αποφοίτους της.
Σκοπός μας, με βάση το καταστατικό του συνδέσμου, είναι συνοπτικά:
α. Η ενίσχυση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών του Συνδέσμου και η συλλογική προσφορά τους στο Στρατό Ξηράς (Σ.Ξ), την Πατρίδα και το Έθνος, καθώς επίσης η μελέτη, έρευνα, προβολή των προβλημάτων των αποφοίτων και ο συντονισμός της δράσης όλων, για την επίλυσή τους.
β. Η πολιτιστική, πνευματική καλλιέργεια και απασχόληση των μελών, η προβολή του έργου, της ιστορίας, των παραδόσεων της ΣΜΥ, καθώς και η αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων και της εμπειρίας των μελών, προς όφελος της Σχολής, του Σ.Ξ και του Έθνους.
Στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, έχεις θέση και εσύ ως απόφοιτος πλέον της Σχολής και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά με εμάς να μοιραστούμε τις κοινές ανησυχίες με την εγγραφή σου στο Σύνδεσμο, ώστε να βρουν διέξοδο θεσμικής έκφρασης οι αγωνίες όλων μας για δικαιότερη στάθμιση και κατανομή των βαρών, αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας, αποκατάσταση του κοινωνικού και επαγγελματικού μας κύρους και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αποφοίτων της ΣΜΥ.
Σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια και σου συνιστούμε να μην αμελείς να εντάσεις στο «οπλοστάσιο» σου γνώσεις, δεξιότητες, βιώματα και εμπειρίες πολύτιμες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία, κυρίως όμως για την ίδια σου τη ζωή. Η ζωή άλλωστε αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας καθημερινός αγώνας και δεν πρέπει να υποχωρείς μπροστά στα εμπόδια, αλλά αντίθετα να παλεύεις αρπάζοντας την κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται.
Σε περιμένουμε δίπλα μας, γιατί δεν περισσεύει κανείς!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά