ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση ρύθμιση για την συμμετοχή Τέκνων Στρατιωτικών σε Παιδικούς Σταθμούς.




Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Κυρίες-οι Μέτοχοι της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)
  1. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του (δ) σχετικού, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταβλήθηκε εφάπαξ χρηματικό ποσό προς συμμόρφωση των (α), (β) & (γ) σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως και η αναπροσαρμογή των τρεχουσών αποδοχών τους για τον εφεξής χρόνο.
  1. Από την εφάπαξ καταβολή του χρηματικού ποσού, και παρά την φορολόγηση, προκλήθηκαν δυσχέρειες σε μεγάλη μερίδα στρατιωτικών οι οποίοι αποκλείονταν από σχετικές κοινωνικές πρόνοιες του νόμου (απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), εξαιτίας αυτής της αύξησης του εισοδήματός τους για το 2018.
  1. Με το (ε) σχετικό τροποποιήθηκε το (δ) όμοιο, ώστε οι ανωτέρω κοινωνικές ομάδες να διατηρήσουν τις προνομίες τους για το 2019. Συγκεκριμένα στην Παρ. 1 του  Άρθρου 47 του (ε) σχετικού αναφέρεται:
    1.Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους.
  1. Παρά την από 03.05.2019 δημοσίευση στο ΦΕΚ (τ.Α’ 67) του (ε) σχετικού, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ), δεν προέβη στις κατά αρμοδιότητα της απαραίτητες ενέργειες / προσαρμογές ώστε οι «δικαιούχοι» στρατιωτικοί γονείς / κηδεμόνες, να μπορέσουν να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ, χωρίς να προσμετράτε το χρηματικό ποσό της εφάπαξ καταβολής που καταβλήθηκε στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή του.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Κυρίες-οι Μέτοχοι της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

  1. Δεδομένης της σύντομης ημερομηνίας (έως και 17.07.2019) δικαιώματος ηλεκτρονικής υποβολής εμπρόθεσμης ένστασης επί των Προσωρινών Πινάκων δικαιούχων για τους παιδικούς Σταθμούς κατά την περίοδο 2019-2020, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν από τις αιτούσες μόνον ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, έτσι ώστε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ) να εναρμονιστεί στις επιταγές του νόμου και να προβεί στην εξαίρεση του αναδρομικού ποσού των ένστολων, κατά τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων για τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά