Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, στο Θρακι

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, στο Θρακικό

Ένα ακόμη "θερμό" επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Δευτέρα το πρωί, όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να παρεμποδίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης το οποίο έκανε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης ενημερώθηκε στις 7 το πρωί από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ενός άγνωστου σκάφους το οποίο είχε κατεύθυνση προς την βραχονησίδα Ζουράφα.
Άμεσα το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς το σημείο και αναγνώρισε πως πρόκειται για τούρκικη ακταιωρό.
Η τούρκικη ακταιωρός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσπαθούσε με κυκλικούς ελιγμούς να προσεγγίσει φουσκωτή λέμβο με παράτυπους μετανάστες με σκοπό να τους περισυλλέξει.
Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε την απομάκρυνσή της τούρκικης ακταιωρού η οποία μάλιστα βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια δύο παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος και εκείνη την στιγμή η τουρκική ακταιωρός στράφηκε κατά του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό που είχε σκοπό να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού σκάφους.
Τελικά οι δύο περισσυνελέγησαν από τους άντρες του λιμενικού.
Λίγο αργότερα ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα αρνούμενοι να περισυλλεχθούν από το τούρκικο σκάφος με αποτέλεσμα οι 3 να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι 4 να πιαστούν από το τουρκικό.
Τέλος γύρω στις 8:30 το πρωί το ελληνικό λιμενικό σκάφος αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους 5 παράτυπους μετανάστες που κατάφερε να περισυλλέξει.
Να σημειωθεί πως τέτοιου είδους επεισόδια είναι πολύ συχνά στην περιοχή σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
e-evros
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά