Οι πέντε άξονες του ΥΠΕΘΑ - Προγραμματικές δηλώσεις






ΟΜΙΛΙΑ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (22/07/19)


«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο Ελληνικός λαός έδωσε καθαρή και ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να εργαστούμε και να οικοδομήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα.

Την Ελλάδα της κανονικότητας, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Μόνο έτσι θα επαναφέρουμε τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει, ώστε αυτή να ανακτήσει το διεθνές κύρος που της αναλογεί και να εδραιωθεί στο γεωπολιτικό περιβάλλον ως αξιόπιστη και ισχυρή δύναμη που προάγει την ασφάλεια και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το στοίχημα για επαναφορά στην κανονικότητα είναι μεγάλο.

Η πίστη όμως ότι θα κερδηθεί εκπορεύεται από την ισχυρή πολιτική βούληση και έναν γνήσιο, βαθιά δημοκρατικό πατριωτισμό, που μπορώ να σας βεβαιώσω ότι χαρακτηρίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέα Δημοκρατίας.

Έχοντας συνειδητοποιήσει, λοιπόν, πλήρως, αυτή την κρίσιμη εθνική αποστολή, αναλαμβάνω την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που μου ανατέθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Η τιμή είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Και διαβεβαιώνω το σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι τόσο εγώ όσο και ο Υφυπουργός, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, που παρίσταται, έχουμε πλήρη επίγνωση του ιερού χρέους που αναλαμβάνουμε τούτη την ώρα, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και προκειμένου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να νιώθει ασφαλής.

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δυναμικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό περιβάλλον, αυτό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, εντός του οποίου απαντώνται σχεδόν όλες οι σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας.

Σε αυτό το πολύπλοκο και ρευστό περιβάλλον, προστίθενται και οι ευρύτερες προκλήσεις ασφαλείας που συναντώνται, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, επιδρώντας δυνητικά και επί της χώρας μας:

Οι ακούσιες και εκούσιες μετακινήσεις πληθυσμών μεγάλης κλίμακας, η παράνομη μετανάστευση, οι τρομοκρατικές ενέργειες και η έξαρση του ακραίου θρησκευτικού φονταμενταλισμού, οι παράνομες διακινήσεις κάθε είδους, αλλά ιδίως οι παράνομες διακινήσεις ανθρώπων, το άλυτο μέχρι στιγμής, αλλά ούτως ή άλλως εξαιρετικά δυσεπίλυτο μεσανατολικό, ο εντονότατος ανταγωνισμός για την αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιδίως υδρογονανθράκων, η κλιματική αλλαγή, που πρόσφατα άρχισε να βιώνει πλέον με σφοδρότητα και η χώρα μας, το οργανωμένο και διεθνοποιημένο έγκλημα και οι κυβερνοαπειλές είναι μερικές μόνο από τις σύγχρονες προκλήσεις που απαιτούν την πλήρη εγρήγορσή μας καθόσον δύνανται να επηρεάσουν δυσμενώς την ασφάλεια της χώρας μας.

Και μια και μιλάω για προκλήσεις, έρχομαι αναπόφευκτα στις σχέσεις μας με τη γείτονα Τουρκία και τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Είναι αυτονόητο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν μπορούμε, αλλά ούτε πρόκειται να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες αμφισβητούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις διεθνών οργανισμών.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά τις ενέργειες και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μια συμπεριφορά που μας προβληματίζει σοβαρά, όπως άλλωστε προβληματίζει και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλες χώρες, οι οποίες παρακολουθούν τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες της Τουρκίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς, η Ελλάδα, στεκόμαστε με απόλυτη προσήλωση στο πλευρό της Κύπρου.

Επιδιώκουμε την ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας, με γνώμονα το σεβασμό των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν προκαλούμε, αλλά δεν μας αρέσει και να προκαλούμαστε. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε. Η ψυχραιμία μας και ο προσανατολισμός στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ κρατών, δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία.

Πιστεύουμε πως η δημιουργία και η κλιμάκωση των εντάσεων δεν είναι προς το συμφέρον καμίας από τις δύο χώρες, ούτε βέβαια συμβάλλει στην προώθηση της ασφάλειας και συνεργασίας σε μια ήδη αρκετά ταραγμένη ευρύτερη περιοχή.

Θα επιθυμούσαμε, προφανώς, οι σχέσεις μας με την Τουρκία να εισέλθουν σε μια νέα, σε μία άλλη φάση, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η σταθερότητα στην περιοχή μας.

Τούτο όμως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Ως Υπουργείο Άμυνας, θα επιδιώξουμε τη διατήρηση ενός διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, κυρίως με την υλοποίηση δραστηριοτήτων στο πλαίσιο εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ελπίζουμε πραγματικά το ίδιο να επιδιώκει και η Τουρκία. Αναμένουμε έμπρακτες αποδείξεις για τις προθέσεις της, πλην όμως φοβούμαι ότι μέχρι στιγμής δεν τις έχουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαρθρώνει τις πολιτικές προτεραιότητες του σε πέντε βασικούς άξονες, που υπηρετούν τη στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ασφάλεια στη χώρα:

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ
Εξασφάλιση επάρκειας του αμυντικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην τεχνολογική υπεροχή του και στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση στοχευμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων που ήδη έχουν προσδιοριστεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και εξελίσσονται στη βάση βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων.

Ο συνολικός αυτός σχεδιασμός θα εξασφαλίσει πρώτα τη διατήρηση και σταδιακά την επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος, του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Διαρθρώνεται δε σε δύο επίπεδα:

Επίπεδο πρώτο: Έχει να κάνει με την αναβάθμιση και υποστήριξη των βασικών οπλικών συστημάτων σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, σύμφωνα με τις ανάγκες, το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που ορίσαμε από κοινού με τη Στρατιωτική Ηγεσία.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά στην πρόσκτηση οπλικών συστημάτων που θα αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή δυνατότητα και τη λειτουργική ετοιμότητα και στα Τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επίπεδο πιο συγκεκριμένων, αλλά και πιο άμεσων παρεμβάσεων.

ΑΞΟΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ
Αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποβλέπει στην αύξηση διαθεσιμότητας του έμψυχου δυναμικού, μέσω της ενίσχυσης του αναγκαίου στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και της θεσμοθέτησης ενός αντικειμενικού σταθερού πλαισίου σταδιοδρομικής εξέλιξης και συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών.

ΑΞΟΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ
Εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Κύρια παρέμβαση θα είναι η αναθεώρηση του νόμου περί προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλου του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλίζεται από τη μία η απαραίτητη διαφάνεια, χωρίς εντυπώσεις ψευδοδιαφάνειας, όσο και η αναγκαία ευελιξία, από την άλλη στο σύστημα προμηθειών, σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΞΟΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ
Ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ως ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια εφοδιασμού και για τη διατήρηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενίσχυση αυτή θα γίνει μέσω της ενθάρρυνσης των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα και της υποστήριξης της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. Είναι άξονας θα έλεγα κομβικής στρατηγικής σημασίας και προοπτικής για τη χώρα.

ΑΞΟΝΑΣ ΠΕΜΠΤΟΣ
Αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Αναφέρομαι τόσο σε δράσεις για την αξιοποίηση της στρατιωτικής θητείας προς απόκτηση καθοριστικών προσόντων ακόμα και για την αγορά εργασίας στην είσοδο σε αυτή από τους στρατεύσιμους και ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων προς το σκοπό αυτό, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών με τα ΑΕΙ της χώρας και στην αξιοποίηση της σωρευτικής επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας των δεξαμενών σκέψης, καθώς και με αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών.

Κυρίες και κύριοι,

Οι πολιτικές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα βρίσκονται σε πλήρη στοίχιση και με τις ευρύτερες στρατηγικές κυβερνητικές επιλογές, όπως αυτές έχουν κωδικοποιηθεί στα επιμέρους σημεία που έθεσε προ ημερών ο Πρωθυπουργός.

Το Υπουργείο στηρίζει και επιδιώκει συνέργειες και συντονισμένες πρωτοβουλίες με άλλα υπουργεία, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης που διέπει συνολικά το κυβερνητικό έργο.

Ενδεικτικά, ως προς τη Στρατηγική Επιλογή της Ενίσχυσης της Ελλάδας σε ένα κόσμο που αλλάζει, για παράδειγμα, το Υπουργείο στοχεύει στην τόνωση και ενίσχυση της Αμυντικής Διπλωματίας ως βασικό εργαλείο ήπιας ισχύος, προς ενίσχυση βέβαια του ρόλου της συνολικής διπλωματίας της χώρας.

Ήδη, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφουν ισχυρή παρουσία σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, διμερών και πολυμερών συνεργασιών, ιδιαιτέρως στη βάση της σχέσης στρατηγικής συνεργασίας με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και με άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αυτό το καθεστώς συνεχίζεται και ενισχύεται.

Ως προς τη Στρατηγική Επιλογή της Ποιοτικής Δημόσιας Υγείας για όλους τους Έλληνες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμβάλλει στη Δημόσια Υγεία, ήδη το κάνει, με τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και με τη διάθεση Στρατιωτικών Ιατρών σε Κοινωνικές Δράσεις.
Προ ημερών διατέθηκε, κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ένας στρατιωτικός ιατρός στην Ακρόπολη.

Έμφαση θα δοθεί και στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και στην άμεση ανταπόκριση στη διαχείριση κρίσεων υγείας, χθες μόλις άλλη μία φορά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο έκανε διακομιδή ασθενούς από ακριτική νησιωτική περιοχή στο κέντρο.

Περαιτέρω ως προς τη Στρατηγική Επιλογή της Αξίας στην Ακίνητη Περιουσία, στοχεύουμε στη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της ενίσχυσης και απλοποίησης του ρόλου του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), δια της ορθολογιστικής διαχείρισης της περιουσίας που αυτό διαθέτει.

Στόχος η αύξηση των πόρων για την άμυνα της χώρας και στην ίδια φιλοσοφία εντάσσεται και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), ώστε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αποτελέσει εκτός των άλλων, και αναπτυξιακό βραχίονα της εθνικής προσπάθειας.

Και τέλος, ως προς στη Στρατηγική Επιλογή της Προστασίας περιβάλλοντος, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της Περιβαλλοντικής Πολιτικής, μέσω της έμφασης στην ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, την απεξάρτηση από ρυπογόνες μορφές ενέργειας και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων.

Άλλωστε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν περιορίζεται μόνο στο επιχειρησιακό τους έργο.

Με υψηλό όμως αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο έργο προς το κοινωνικό σύνολο, θεμελιώνοντας δεσμούς με τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Αναλαμβάνουν μια πληθώρα δράσεων με σκοπό τη συνδρομή των υπολοίπων κρατικών φορέων, αλλά και τη στενότερη σύνδεση με το κοινωνικό σύνολο.

Ως Κυβέρνηση σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με ουσιαστικό τρόπο δράσεις άμεσης συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία για τον αναβαθμισμένο ρόλο της, όπως στην Έρευνα και στη Διάσωση, στις Αεροδιακομιδές, στη Δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Προ ημερών, πάλι στις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων μας, οι νέοι ρυθμοί και οι νέες αποδοτικότητες φάνηκαν κατά την αντιμετώπιση της θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Τελικά, κυρίες και κύριοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα στην κοινωνία, γιατί το έμψυχο δυναμικό τους προέρχεται μέσα από την κοινωνία.

Κάνοντας, λοιπόν, μια αναφορά σε αυτό το έμψυχο δυναμικό, θέλω να τονίσω ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό. Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργούν με προσήλωση, με αξιοπρέπεια, με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος, με επαγγελματισμό.

Η ποιοτική υπεροχή του προσωπικού μας, άλλωστε, διασφαλίζει την ίδια την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, και γι’ αυτό χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στο προσωπικό.

Ως προς το σκοπό αυτό σχεδιάζουμε λήψη σειράς μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται και της καθημερινότητας των στελεχών αλλά και των οικογενειών τους, των συνθηκών διαβίωσης και της βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο αλλά και ειδικό και ιδιαίτερο, όπως και να το κάνουμε, εργασιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, οφείλουμε ειδική μνεία και μέριμνα στους Απόστρατους, Έφεδρους και Εθνοφύλακες. Είναι Έλληνες πατριώτες που υπηρέτησαν ή συνεχίζουν να υπηρετούν με προσήλωση και αίσθημα ευθύνης τις Ένοπλες Δυνάμεις και δια αυτών την Ελλάδα.

Αυτή τη συνολική άριστη συμπεριφορά που επέδειξε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις πρόσφατες συνθήκες δημοσιονομικής δυσκολίας, την αναγνωρίζουμε, την επαινούμε και πρόκειται να αποδείξουμε έμπρακτα αυτόν τον σεβασμό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Τέλος, ύψιστη προτεραιότητα δική μας αναφορικά με όσα είπα αποτελεί η διαφάνεια και η λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος που διατίθεται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλουμε κάθε Έλληνας πολίτης να γνωρίζει που δαπανάται κάθε ευρώ στον τομέα της Άμυνας και αυτές οι δαπάνες όπου και όποτε πραγματοποιηθούν θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.

Εν κατακλείδι, στοχεύουμε σε σύγχρονες, ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, με υψηλή αποτρεπτική ισχύ, παρεμβαίνουμε δυναμικά στο παρόν, ώστε να διαμορφώσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο το μέλλον, όχι ως ουραγοί, αλλά ως δημιουργοί των εξελίξεων.

Η προσπάθεια ήταν πάντα διαρκής και εντατική, απλά τώρα γίνεται εντατικότερη.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Όπως γίνεται σε κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της αλλά και αντιμετωπίζει σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας, έχουμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το κρίσιμο πατριωτικό καθήκον να φροντίσουμε ένα ξίφος.

Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή. Και αν σε καιρό ειρήνης το ξίφος είναι στο θηκάρι, σε ταραγμένους καιρούς, όταν το χέρι έρχεται στη λαβή, τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο, κοφτερό και αστραφτερό.

Εύχομαι πραγματικά το χέρι να παραμείνει στη λαβή και το ξίφος στο θηκάρι.
Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι.

Γι αυτό και μεριμνώ ομού με την υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε το ξίφος της Ελλάδας, αυτό το ξίφος, να βρίσκεται στην κατάσταση που το περιέγραψα προηγουμένως.

Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, με κάθε κόστος, να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού. τρομερή.

Σας ευχαριστώ».
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά