Σημείωση/διευκρίνηση της ΣΕ/Σ.Α.Σ σχετικά με το ΝΙΜΤΣ και το άρθρο που ακολουθεί:

Σε συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα του ΝΙΜΤΣ, που έγινε την 14/6/22 στον χώρο της ΕΑΑΑ, ο Προέδρος του Σ.Α.Σ κ. Τσιλιγιάννης, δήλωσε αντίθετος με οποιαδήποτε αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος λειτουργίας του ΝΙΜΙΤΣ και της σχέσης του με το ΜΤΑ, χωρίς την πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των Αποστράτων για όλα τα επιμέρους ζητήματα που έχουν προκύψει και που τίθενται και στο άρθρο και για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε τη διοργάνωση από την ΕΑΑΑ ή όποιον άλλον φορέα ήθελε να αναλάβει πρωτοβουλία, μιας ανοικτής ενημερωτικής ημερίδας προς τους αποστράτους σε κατάλληλο χώρο από τους υπευθύνους των ΝΙΜΤΣ-ΜΤΑ για το θέμα.

Κάνουμε σαφές ότι: συμφωνούμε με την ανακοίνωση της ΕΑΑΑ (https://eaaa.gr/%ce%bd%ce%b9%ce%bc%cf%84%cf%83-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/) και διευκρινίζουμε ότι: Ο Σ.Α.Σ αναμένει τη σχετική ολοκληρωμένη ενημέρωση για να εκφέρει επίσημη κι οριστική άποψη.
Φυσικά και θέλουμε το ΝΙΜΤΣ αναβαθμισμένο, εκσυγχρονισμένο, με πληρωμένες τις οφειλές δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προς αυτό. Με κατασκευή νέων κτιρίων για τις ανάγκες των εργαστηρίων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Αυτό, σίγουρα, θα αντικατοπτρίζεται στην καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου και σε βελτιωμένες συνθήκες νοσηλείας. Επιπλέον υποστηρίζουμε την επέκταση του δικαιώματος νοσηλείας και σε Υπαξιωματικούς ε.ε και ε.α., καθώς και την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων τέκνων των αποστράτων.

Ακολουθει το άρθρο του κ.Λιούτα.