Ποινικά θα αντιμετωπίζονται οι διαρροές πληροφοριών που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις


Πλέον δεν θα αντιμετωπίζονται με όρους πειθαρχικού παραπτώματοςΟ Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι πλέον αναβαθμίζονται οι ποινές που αφορούν την διαρροή πληροφοριών που σχετίζονται τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι, όσοι διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες θα διώκονται ποινικά, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
«Έχω δώσει σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες, έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις (σ.σ. διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών σε οιοδήποτε αναρμόδιο) να μην αντιμετωπίζονται, πλέον, με όρους πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά ποινικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον ισχύοντα Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, προκειμένου όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν», είπε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα υπενθύμισε ότι «όπως ήδη έχω διευκρινίσει, η διαρροή οποιουδήποτε, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε οιονδήποτε αναρμόδιο, διαβαθμισμένων πληροφοριών για ζητήματα που άπτονται επιχειρησιακών στοιχείων ή θεμάτων ασφαλείας, όπως δυνατότητες συστημάτων, αποθέματα, τοποθεσίες ανάπτυξης μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.λπ. είναι μη αποδεκτή και προβληματίζει» και προσέθεσε:

«Κατά την ομιλία μου στη Βουλή των Ελλήνων ανέπτυξα έναν εύλογο προβληματισμό και απηύθυνα παραίνεση για μηδενική ροή τέτοιου είδους πληροφοριών. Περαιτέρω, σαφέστατα κάλεσα τα Γενικά Επιτελεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης τυχόν τέτοιων φαινομένων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

mewsbeast
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά