Την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, διεξήχθησαν στη Νέα Πέραμο Αττικής οι Διακλαδικοί Στρατιωτικοί Αγώνες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή Σχηματισμών και Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ομάδες από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), την 1η Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ»), την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων και την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, με την ομάδα του ΕΤΑ να κατατάσσεται πρώτη συγκεντρώνοντας τις περισσότερες νίκες.

Οι αγώνες περιελάμβαναν δοκιμασίες προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως, ελεύθερη πτώση, υποβρύχια πορεία, κωπηλασία, καθώς και πολυαγωνίσματα με επιμέρους αντικείμενα ρίψης χειροβομβίδας, έλξεις στο μονόζυγο, ρίψη μαχαιριού, διέλευση στίβου εμποδίων, παροχής Α΄ βοηθειών, κολύμβηση 1 ναυτικού μιλίου, δρόμο 7 χιλιομέτρων με φόρτο 20 κιλών και βολή μάχης υπό πίεση.

Οι Διακλαδικοί Στρατιωτικοί Αγώνες διεξάγονται από το 2013 και αρχικά συμμετείχαν σε αυτούς η Ζ’ ΜΑΚ, το ΕΤΑ, η ΔΥΚ και η 31 ΜΕΕΔ. Από το 2020, οι αγώνες διευρύνθηκαν με τη συμμετοχή ομάδων από όλες τις Μονάδες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, την Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) του ΓΕΣ.

Κύρια στόχευση των Διακλαδικών Αγώνων είναι η προαγωγή της ευγενούς άμιλλας, του αγωνιστικού πνεύματος, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του προσωπικού διαφορετικών Κλάδων, Σχηματισμών και Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.