Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με F-16 και μετείχε σε εναέρια μάχη εναντίον F-35!

 Σε επίσημες διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά για την επίσημη υποβολή αιτήματος αγοράς 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 (με option για άλλα 20) βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας συνομιλούν με ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος που θα δώσει νέες δυνατότητες στους φρουρούς του Αιγαίου και θα βάλει την Ελλάδα στο πολύ κλειστό club των χωρών που θα έχουν στο οπλοστάσιό τους το stealth μαχητικό.

Πέρα από τα σχέδια επί χάρτου και τις συνομιλίες που γίνονται σε ανώτατο επίπεδο - χθες Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin όπου κατασκευάζονται τα F-35- ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, άδραξε την ευκαιρία και με αφορμή την μεταστάθμευση F-35 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε ο ίδιος σε εκπαιδευτική πτήση όπου δύο ελληνικά F-16 Block 52+ έκαναν εναέρια μάχη εναντίον δύο F-35.

tn_1
© Παρέχεται από: Protothema.grtn_1

Πιλότος ο ίδιος, με εμπειρία στα F-16 και συνολικά με περισσότερες από 5.000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους μαχητικών, ο αντιπτέραρχος Μπουρολιάς μπήκε στη θέση του χειριστή σε ένα μονοθέσιο F-16 Block 52+ και τέσταρε τις δυνατότητες των F-35 που η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να εντάξει στο οπλοστάσιο της μέχρι το τέλος της 10ετίας που διανύουμε.

tn_2
© Παρέχεται από: Protothema.grtn_2


Η εναέρια μάχη των δύο ελληνικών F-16 Block 52+ εναντίον των δύο αμερικανικών F-35, έγινε την Τετάρτη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, στο πλαίσιο της άσκησης «Poseidon Rage».
Τι διαπίστωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας;

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί δημοσίως είναι απλώς ότι οι κλειστές αερομαχίες δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των F-35. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς είναι ένα στρατηγικό όπλο, αθέατο στους αντιπάλους λόγω των χαρακτηριστικών stealth που διαθέτουν. Από τακτικής πλευράς, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλει να προχωρήσει ταχύτατα την παραγγελία των F-35 για μια σειρά από λόγους που είναι βαρύνουσας σημασίας για την ισορροπία δυνάμεων και τον μετασχηματισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, γνωρίζοντας ότι οι κλειστές αερομαχίες δεν είναι το μεγαλύτερο ατού των συγκεκριμένων μαχητικών. Ποια είναι τα... υπερατού των F-35 είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά φίλοι και σύμμαχοι με πρώτους εκείνους εξ ανατολών που σχεδίαζαν να αγοράσουν 100 από τα αόρατα αμερικανικά μαχητικά αλλά τορπίλισαν οι ίδιοι την προσπάθειά τους επιλέγοντας τα ρωσικά αντιαεροπορικά F-35.

Δείτε φωτογραφίες από την πτήση του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά με μονοθέσιο F-16 Block52+ και την εναέρια μαχη των δύο πιο σύγχρονων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών εναντίον των δύο αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35: 

tn_3
© Παρέχεται από: Protothema.grtn_3
tn_4
© Παρέχεται από: Protothema.grtn_4
tn_5
© Παρέχεται από: Protothema.grtn_5
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά