Φωτιά στον Εβρο: Πέμπτη μέρα σκληρής μάχης με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς








Με την εικόνα της πορείας της πυρκαγιάς να διαφοροποιείται συνεχώς, δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα της πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στα οποία σήμερα έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης και των δασικών υπηρεσιών, το νότιο και το νοτιοδυτικό.



Οι ήπιας έντασης (3-4 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οδηγούν την πυρκαγιά νότια προς τη Λευκίμη σε ήδη καμένη έκταση από πυρκαγιά προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, "έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση λίγων ατόμων από το χωριό, ευπαθών με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα".



Στο νοτιοδυτικό μέτωπο οι δασικές υπηρεσίες έχουν κάνει τη χάραξη αντιπυρικής ζώνης και την απομάκρυνση της βλάστησης με υλοτομίες προκειμένου στη συνέχεια ο στρατός με μηχάνημα έργου να προχωρήσει στον καθαρισμό της ζώνης, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση των δυνάμεων κατάσβεσης προκειμένου να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο.


Στην περιοχή της Δαδιάς, όπου χθες βράδυ η αιφνιδιαστική αλλαγή του ανέμου ανακατεύθυνε την πορεία της φωτιάς σε απόσταση αναπνοής τόσο από το μοναστήρι και το δασικό φυτώριο, όσο και από το Κέντρο Ενημέρωσης της Μονάδας Εθνικού Πάρκου, αφήνοντάς τα αλώβητα, η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.






Από αέρος επιχειρούν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι πυροσβεστικά ελικόπτερα με τα δεύτερα να ανεφοδιάζονται από το φράγμα του Προβατώνα.

Τέλος, κρίσιμο εκτιμάται από τις δασικές υπηρεσίες το διάστημα 20.00 με 21.00 καθώς έχει παρατηρηθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες πως τη συγκεκριμένη ώρα διαφοροποιούνται τα χαρακτηριστικά του ανέμου κάτι που δύναται να επηρεάσει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς.

thetoc.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά