Αποκαλυπτήρια προτομής του Συνταγματάρχη Γρηγορίου ΡαχωβίτσαΣύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου Διοίκηση


Αποκαλυπτήρια προτομής του Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα
Την Κυριακή 3 Ιουλίου του 2022, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα, στην γενέτειρα του, το χωριό του Αγίου Ακακίου, στον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.
Ο Μόνιμος Επιλοχίας Τεχνικού Γρήγορης Ραχωβίτσας, το 1974 ήταν 24 ετών και είχε συμπλήρωση δυο χρονιά υπηρεσίας στην Κύπρο.
Με Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 12/12/2008 και μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Επιλοχίας Ραχωβίτσας προάγεται στον βαθμό του Συνταγματάρχη.
Η τιμητική αυτή προαγωγή έχει αναδρομική ισχύει, λογιζόμενη από την προηγουμένη του θανάτου / εξαφάνισης του.
Ο Γρηγόρης Ραχωβίτσας γεννήθηκε στον Άγιο Ακάκιο, στις 6 Οκτωβρίου του 1950 και ήταν το τελευταίο παιδί της οικογένειας.
Ολοκλήρωσε με συνέπεια της γυμνασιακές του σπουδές και στην συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).
Με την αποφοίτηση του, ο πλέον Επιλοχίας Ραχωβίτσας, υπηρέτησε στο όπλο των τεθωρακισμένων στο Διδυμότειχο και το 1972 μετατέθηκε στην δύναμη της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.
Στην Κύπρο αποσπάστηκε στην δύναμη της Εθνικής Φρουράς και τοποθετήθηκε στην 23η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (23 ΕΜΑ), που έδρευε στο στρατόπεδο “Πουρνάρα” στην Κοκκινοτριμιθιά.
Η τύχη του αγνοείται έως σήμερα, από το απόγευμα της 20ης Ιουλίου, όταν το άρμα του ενεπλάκη με τους Τούρκους πεζοναύτες, στην περιοχή του κέντρου Ανεμόμυλος στο Πέντε Μίλι, 410 μέτρα από το τουρκικό προγεφύρωμα.
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά