ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΦΕΔΡΩΝ







Η ΠΡΩΤΗ γυναικεία ομάδα που έλαβε μέρος σε Πανελλήνιο Αγώνα εθελοντών εφέδρων και ανάμεσα σε 26 ανδρικές ομάδες διακρίθηκε κερδίζοντας το Χάλκινο Μετάλλιο ! Πρόκειται για τις «Σπαρτιάτισσες», το γυναικείο τμήμα φίλων του Συλλόγου Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε.) που έλαβε μέρος στον φετινό αγώνα «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 18» στην Σταυρούπολη της Θράκης από τις 27 εως τις 29/4 2018.
Οι γυναίκες αυτές, ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους στον ΣΣΑΕ τον Ιανουάριο κυριολεκτικά από μηδενική βάση όσον αφορά τις στρατιωτικές γνώσεις και τακτικές . Όμως με όπλο το γυναικείο πείσμα , την θέληση για γνώση και κυρίως την αγάπη τους για την Πατρίδα κατάφεραν με εντατικά σεμινάρια και πρακτική να σχηματίσουν μια συμπαγή γυναικεία ομάδα και στο τέλος να πετύχουν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Να τερματίσουν και να διακριθούν σε έναν από τους πλέον δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες εφέδρων. Τον “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ”!
Ο αγώνας είχε διάρκεια 24 ωρών μέσα στα βουνά και τα δάση της Θράκης. Οι Σπαρτιάτισσες έπρεπε όχι μόνο να ολοκληρώσουν μια δύσκολη ορεινή διαδρομή με φόρτο μάχης αλλα να το καταφέρουν μέσα σε «συνθήκες πολέμου»! Πράγματι η διαδρομή του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ αλλά και το «σενάριο» του από μόνο του ήταν ενα «πεδίο μάχης» που έκρυβε κάθε είδους παγίδες και προκλήσεις. Κατά την διάρκεια του αγώνα οι γυναίκες έφεραν εις πέρας όλες τις δοκιμασίες που τους ανατέθηκαν από τον «Λόχο» που είχε την έδρα του σε ένα από τα ορεινά χωριά της περιοχής. Κατά την διάρκεια των «αποστολών» οι γυναίκες αντιμετώπισαν εχθρικές ενέδρες, ήρθαν σε επαφή με άτομα-«συνδέσμους» για να πάρουν πληροφορίες, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε στρατιώτες «τραυματίες» τους οποίους μετέφεραν πάνω σε φορεία, έστησαν «σημεία ελέγχου», αναγνώρισαν ξένα οπλικά συστήματα, μετέφεραν κιβώτια με πυρομαχικά σε προκεχωρημένες θέσεις, έστησαν αμυντική ζώνη με θέσεις μάχης, και διαχειρίστηκαν πολλές άλλες προκλήσεις ενός σύγχρονου πεδίου μάχης.
Την Κυριακή το πρωί η περίπολος των Σπαρτιατισσών επέστρεψε στην «βάση» της τερματίζοντας τον αγώνα και έχοντας διανύσει περίπου 40 χιλιόμετρα μέσα από μονοπάτια και ορεινές διαδρομές. Με την εμφάνιση τους στο στρατόπεδο δέχτηκαν τα αυθόρμητα χειροκροτήματα των διαγωνιζόμενων εφέδρων οι οποίοι αναγνώρισαν έτσι την μεγάλη προσπάθεια τους. Κατά την τελετή απονομής ήταν όλες περήφανες και συγκινημένες που μπήκαν με αυτό τον τρόπο μέσα στην μεγάλη οικογένεια των εθελοντών Εφέδρων.
Εν κατακλείδι, ο φετινός ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, έστειλε πολλαπλά αποστομωτικά μηνύματα προς διάφορους «αποδέκτες» που μας περίμεναν «στην γωνία» για να διαπιστώσουν την ετοιμότητα των Ελλήνων Εθελοντών Εφέδρων . Το πρώτο μήνυμα είναι ότι ακόμα και χωρίς επίσημη στήριξη ο Έλληνας έφεδρος θα συνεχίσει να αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό του κόστος!
Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι πλέον ΚΑΙ εμείς οι Ελληνίδες έχουμε μερίδιο ευθύνης και δόξας στην αμυντική θωράκιση αυτής της χώρας! Και αυτή η διάκριση των «Σπαρτιατισσών» αντανακλά την θέληση πολλών σημερινών Ελληνίδων που δηλώνουν ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ…! ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά