Συμμετοχή της ΣΣΕ στις εκδηλώσεις για την 77η Επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης

    Αντιπροσωπεία της Σχολής , αποτελούμενη από το Στγο Δκτή , 3 Αξκους και 40 Ευέλπιδες , συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 17-20 Μαΐου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων , για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.
    Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 , οι Ευέλπιδες , επισκέφθηκαν τη Μονή Γωνιάς όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής. Στη συνέχεια, ένοπλο τμήμα Ευελπίδων απέδωσε τιμές στο Κολυμβάρι, στο μνημείο πεσόντων Ευελπίδων εκεί που οι νεαροί Ευέλπιδες τον Μάιο 1941 θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας. Ο Αρχηγός της 1ης τάξης, κατέθεσε στεφάνι στο υπόψη μνημείο , ενέργεια η οποία συμβολίζει την θέληση των σημερινών Ευελπίδων, εφόσον χρειαστεί να φανούν αντάξιοι της Ιστορίας και των Παραδόσεων της Σχολής.  Aκολούθησε χαιρετισμός και  ομιλία από τον Δήμαρχο Πλατανιάς κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και  τον Δκτή της 5ης ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχο Κοκολάκη Γρηγόριο , στην ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Με το πέρας των δύο προαναφερομένων ομιλιών , ο Αρχηγός 1ης τάξης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης και η συμμετοχή των Ευελπίδων».
    Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 , ένοπλο άγημα Ευελπίδων συμμετείχε στην επίσημη έπαρση σημαιών στο φρούριο «Φιρκά» και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στην έκθεση που διοργάνωσε η Σχολή στο πλαίσιο εορτασμού 190 Χρόνων από την ίδρυσή της , η οποία φιλοξενήθηκε σε ειδικό εκθεσιακό χώρο της πόλης των Χανίων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό Κέντρο Χανίων η εορταστική εκδήλωση για τα 190 χρόνια της Σχολής. Ο Διοικητής της Σχολής , πραγματοποίησε επετειακή ομιλία  και στην συνέχεια προβλήθηκε σχετικό ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό. Η χορωδία και η ορχήστρα της Σχολής ερμήνευσε παρουσία των Πολιτικών-Δημοτικών και Στρατιωτικών Αρχών επετειακά άσματα, συμβάλλοντας στην ιστορική μνήμη των γεγονότων της Εποχής. Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 , αντιπροσωπεία των Ευελπίδων , επισκέφθηκε το αεροδρόμιο του Μάλεμε όπου και έγινε σύντομη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων , από τον    Αντγο εα  κ.  Κόρκα Κων/νο , που συμμετείχε στην μάχη της Κρήτης. Επίσης , η αντιπροσωπεία της Σχολής συμμετείχε στη τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης στο συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας , παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη Ευάγγελου ΠΝ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας , οι Ευέλπιδες παρακολούθησαν εκδήλωση και συναυλία που οργανώθηκε από την  περιφέρεια των Χανίων  στο πνευματικό κέντρο της πόλης , παρουσία του κ. Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και Πολιτικών-Δημοτικών και στρατιωτικών αρχών.
    Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η αντιπροσωπεία της Σχολής παρευρέθηκε στην επίσημη  Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισόδιων της Θεοτόκου και το απόγευμα παρακολούθησαν την τελετή λήξης του εορτασμού της 77ης επετείου για  τη Μάχη της Κρήτης στο αεροδρόμιο του Μάλεμε .
    H Μάχη της Κρήτης, καθώς επίσης και η συμμετοχή των 300 Ευελπίδων σε αυτήν, αποτελεί ένα από τα ενδοξότερα παραδείγματα θάρρους και ανδρείας. Για τις μελλοντικές γενιές Ευελπίδων , οι ηρωικές πράξεις των 300 Ευελπίδων αποτελούν παρακαταθήκη και παράδειγμα προς μίμηση. 


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά