Το έργο και η δράση της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας απο την 79 ΑΔΤΕ

Στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Δήμου Σάμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση (16\5) για την παρουσίαση  των δράσεων της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας του Νομού Σάμου.
 Παρουσία των τοπικών αρχών, της εκκλησίας, μόνιμου προσωπικού του ΓΕΣ και Εθνοφυλάκων, οι τέσσερις ομιλητές περιέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση, τον προγραμματισμό και τις προοπτικές της Εθνοφυλακής.
Συγκεκριμένα: Ο Ανχης(ΤΘ) Κωνσταντίνος Στεργίου, Τμηματάρχης 79 ΑΔΤΕ\3ο ΕΓ, έκανε απολογισμό δράσεων εθνοφυλακής έτους 2017 του ΓΕΣ.
Ο Ανχης(ΤΘ) Νικόλαος Μιτσικούλης, Διοικητής 79 ΕΑΡΜΕΘ εξήγησε το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσκλησης του συνόλου της τοπικής εφεδρείας της 79 ΕΑΡΜΕΘ, που πραγματοποιήθηκε από Σεπτέμβριο 2017 εως Νοέμβριο 2017.
Η διάλεξη του Ανχη(ΠΖ) Νικόλαου Μπιτσάκου, διοικητή ΤΕΘ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ, αφορούσε το νησί της Ικαρίας και τις δράσεις που πραγματοποίησαν οι Εθνοφύλακες του νησιού.
Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Ανχη(ΜΧ) Ιωάννη Βελεγράκη, διοικητή ΤΕΘ ΣΑΜΟΥ με τον απολογισμό των δράσεων και τον προγραματισμό του τάγματος για το έτος 2018.
Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χώρο έκθεσης φωτογραφίας από τις δραστηριότητες των Εθνοφυλάκων.
Η Εθνοφυλακή αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Τα τάγματα Εθνοφυλακής  έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.
Το έτος 2017 είχε ανακηρυχθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως «Έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων»
Κείμενο: Ελένη Χατζηγεωργίου
samostimes
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα . Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Μέλος UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου