Το έργο και η δράση της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας απο την 79 ΑΔΤΕ

Στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Δήμου Σάμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση (16\5) για την παρουσίαση  των δράσεων της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας του Νομού Σάμου.
 Παρουσία των τοπικών αρχών, της εκκλησίας, μόνιμου προσωπικού του ΓΕΣ και Εθνοφυλάκων, οι τέσσερις ομιλητές περιέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση, τον προγραμματισμό και τις προοπτικές της Εθνοφυλακής.
Συγκεκριμένα: Ο Ανχης(ΤΘ) Κωνσταντίνος Στεργίου, Τμηματάρχης 79 ΑΔΤΕ\3ο ΕΓ, έκανε απολογισμό δράσεων εθνοφυλακής έτους 2017 του ΓΕΣ.
Ο Ανχης(ΤΘ) Νικόλαος Μιτσικούλης, Διοικητής 79 ΕΑΡΜΕΘ εξήγησε το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσκλησης του συνόλου της τοπικής εφεδρείας της 79 ΕΑΡΜΕΘ, που πραγματοποιήθηκε από Σεπτέμβριο 2017 εως Νοέμβριο 2017.
Η διάλεξη του Ανχη(ΠΖ) Νικόλαου Μπιτσάκου, διοικητή ΤΕΘ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ, αφορούσε το νησί της Ικαρίας και τις δράσεις που πραγματοποίησαν οι Εθνοφύλακες του νησιού.
Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Ανχη(ΜΧ) Ιωάννη Βελεγράκη, διοικητή ΤΕΘ ΣΑΜΟΥ με τον απολογισμό των δράσεων και τον προγραματισμό του τάγματος για το έτος 2018.
Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χώρο έκθεσης φωτογραφίας από τις δραστηριότητες των Εθνοφυλάκων.
Η Εθνοφυλακή αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Τα τάγματα Εθνοφυλακής  έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.
Το έτος 2017 είχε ανακηρυχθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως «Έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων»
Κείμενο: Ελένη Χατζηγεωργίου
samostimes
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά