Εκδήλωση στο Μνημείο Ευέλπιδων και παράδοση χώματος από το Ακρωτήρι Σπάθας

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων για την 77η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαϊου, η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο Ευέλπιδων στο Κολυμβάρι,που διοργανώθηκε  από το Δήμο Πλατανιά  και την 5η ΤΑΞΠΖ Κρήτης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης , ακολούθησε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , ομιλία για τα γεγονότα  που διαδραματίστηκαν στην περιοχή  την εποχή εκείνη και με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων.
Παράλληλα ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης παρέδωσε,κατόπιν αιτήματος της Αυστραλιανής Πρεσβείας ,χώμα που συλλέχθηκε από το Ακρωτήριο της  Σπάθας του Δήμου Πλατανιά,  στον  Πλοίαρχο Τimothy Βyles,  Ακόλουθο Άμυνας της Νότιας Ευρώπης της Αυστραλίας.

Το χώμα αυτό  πρόκειται να τοποθετηθεί σε μνημείο που κατασκευάζεται στο Sindey ,  προς τιμήν των Αυστραλιανών που πολέμησαν σε Διεθνείς εκστρατείες.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  , μεταξύ των άλλων ανέφερε“……με ιδιαίτερη συγκίνηση  και τιμή παραδίδουμε  σήμερα το χώμα  αυτό, στον Εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Πρεσβείας, ευχαριστώντας παράλληλα την Κυβέρνηση της Αυστραλίας για την πρωτοβουλία της και διαχρονική φιλία των λαών μας…”
agonaskritis.gr/ε
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά