Εκδήλωση στο Μνημείο Ευέλπιδων και παράδοση χώματος από το Ακρωτήρι Σπάθας

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων για την 77η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαϊου, η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο Ευέλπιδων στο Κολυμβάρι,που διοργανώθηκε  από το Δήμο Πλατανιά  και την 5η ΤΑΞΠΖ Κρήτης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης , ακολούθησε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , ομιλία για τα γεγονότα  που διαδραματίστηκαν στην περιοχή  την εποχή εκείνη και με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων.
Παράλληλα ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης παρέδωσε,κατόπιν αιτήματος της Αυστραλιανής Πρεσβείας ,χώμα που συλλέχθηκε από το Ακρωτήριο της  Σπάθας του Δήμου Πλατανιά,  στον  Πλοίαρχο Τimothy Βyles,  Ακόλουθο Άμυνας της Νότιας Ευρώπης της Αυστραλίας.

Το χώμα αυτό  πρόκειται να τοποθετηθεί σε μνημείο που κατασκευάζεται στο Sindey ,  προς τιμήν των Αυστραλιανών που πολέμησαν σε Διεθνείς εκστρατείες.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  , μεταξύ των άλλων ανέφερε“……με ιδιαίτερη συγκίνηση  και τιμή παραδίδουμε  σήμερα το χώμα  αυτό, στον Εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Πρεσβείας, ευχαριστώντας παράλληλα την Κυβέρνηση της Αυστραλίας για την πρωτοβουλία της και διαχρονική φιλία των λαών μας…”
agonaskritis.gr/ε
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου