ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση Μέριμνας Εγγραφής Τέκνων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς




Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2018 - 2019



Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, σας ενημερώνει σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες  Δυνάμεις, στη διαδικασία εγγραφής των τέκνων τους, σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και των υπολοίπων πολιτών. 
  1. Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης «Ε.Ε.Τ.Α.Α.», στα μέσα Μαΐου εκάστου έτους, προσκαλεί γονείς προς εγγραφή των τέκνων τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία. Σκοπός της είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή των γονέων στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, αλλά και των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.
  1. Σύμφωνα με την περσινή πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α., η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ήταν η 25η Μαΐου 2017 και ημερομηνία λήξης η 9η Ιουνίου 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η υποχρεωτική δήλωση του Δήμου διαμονής των ενδιαφερομένων, προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την περίοδο 2017-2018.
  1. Κατ’ αντιστοιχία, εκτιμάται ότι και την φετινή χρονιά θα καθοριστούν παρόμοια στενά χρονικά περιθώρια υποβολής αιτήσεων με αποτέλεσμα πλήθος συναδέλφων που συμμετέχουν στις μεταθέσεις προσωπικού έτους 2018 να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την διαδικασία της ανωτέρω παραγράφου λόγω αδυναμίας έγκαιρης ενημέρωσης επί των στοιχείων υλοποίησης της μετάθεσής τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, σεβόμενη την αναγκαιότητα υλοποίησης μεταθέσεων αλλά ταυτόχρονα υπερασπιζόμενη τον θεσμό της Ελληνικής οικογένειας καθώς επίσης και το αυτονόητο δικαίωμα ίσης αντιμετώπισης και ίσων ευκαιριών μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, ζητάει:

α.    Τα Γενικά Επιτελεία να επισπεύσουν την ανακοίνωση των  μεταθέσεων του Στρατιωτικού προσωπικού τους, για το έτος 2018 έτσι ώστε να γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους, μέχρι και την 31η Μαΐου 2018.

β.    Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, ώστε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής, σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, για την περίοδο 2018-2019 να είναι εναρμονισμένη με την γνωστοποίηση των  μεταθέσεων.

  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά