Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα



«Είμαστε στην 110 Πτέρυγα Μάχης μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα. Η παρουσία του εδώ αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
 
Έναν άξονα σταθερότητας, στον οποίο η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, προς τα νότια με στενές σχέσεις, μέσω της Κύπρου, με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συμμετέχουν πλέον σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες συμμαχικές δυνάμεις.
 
Επίσης, με τον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας ως κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και της Λάρισας που μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ως στόχο όχι μόνο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ο ίδιος άξονας σταθερότητας επεκτείνεται προς τα βόρεια με τις χώρες της Βαλκανικής, με τις οποίες πλέον διαμορφώνουμε στενές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα η ειρήνη και η σταθερότητα να επεκταθούν και στις περιοχές που υπάρχει αστάθεια.
 
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και το πολιτικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.
 
Να ευχαριστήσω και τους πολίτες της Λάρισας, διότι αυτή τη συνεργασία τη βλέπουν με μια θετική ματιά και πλέον αντιλαμβάνονται όλοι ότι αυτή η στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της άμυνας και στον τομέα της ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα μας.
 
Η Ελλάδα, σε λίγο καιρό γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου - και αργότερα ίσως πετρελαίου - και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εδώ».













Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά