Μεταθέσεις Στρατού Ξηράς : Στο ίδιο έργο θεατές?



Άρθρο αναγνώστη μας

Μάΐος! Ο μήνας πριν από την έναρξη του καλοκαιριού. Αλλά και μήνας μεταθέσεων. Μεταθέσεων κυρίως Υπαξιωματικών όπου είναι και το μεγαλύτερο τμήμα του. Η αγωνία των στελεχών κορυφώνεται. Διάφορα ερωτήματα πλανώνται στο μυαλό των στελεχών. Θα μπορέσω να πάρω εκείνη την μετάθεση που περιμένω εδώ και τόσα χρόνια? Θα προλάβω να γράψω έγκαιρα τα παιδιά μου στο καινούργιο τους σχολείο. Και φυσικά πλήθος άλλων  ερωτημάτων, απολύτως κατανοητών.

Βέβαια όπως και κάθε χρόνο (δυστυχώς!), υπάρχουν και κάποιοι που δεν τους ενδιαφέρουν και πολύ όλα αυτά τα ερωτήματα. Διότι γνωρίζουν εκ των προτέρων που θα πάνε και απλά κανονίζουν καταστάσεις με ένα τηλέφωνο. Υπάρχει και φέτος βέβαια μια έντονη κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση (μετά βέβαια και από την ισχύ της καινούργιας μοριοδότησης), αλλά όπως και να το κάνουμε κάποια παραδείγματα είναι όντως πολύ χτυπητά!

Διότι δεν γίνεται στελέχη τα οποία υπηρετούν στην Φρουρά Αττικής να μετατίθενται σε ευνοΐκή φρουρά προτίμησης μόνο με 2 χρόνια παραμονής! Δηλαδή ένα στέλεχος που μετατέθηκε πριν από 2 χρόνια Αθήνα να του ανακοινώνεται εκ νέου μετάθεση σε Φρουρά επιλογής του!  Επιλέγει η υπηρεσία (χωρίς να ισχύουν ειδικοί νόμοι μεταθετικότητας όπως είναι για παράδειγμα η πολυτεκνία ή παιδιά με αναπηρία),  να μεταθέτει στελέχη με τόσο λίγο χρόνο παραμονής και να αρνείται πεισματικά μετάθεση σε στελέχη που υπηρετούν σε δύσκολες Φρουρές όπως είναι η Πλάτη, η Σαμοθράκη, το Σουφλί, τα Ρίζια για πολύ περισσότερο διάστημα. Κάποιοι και για πάνω από 5 έτη.
Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για την άρση των οποιοδήποτε αδικιών και απλά να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους ένα ρητό: Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά