Αξιωματικός του γερμανικού στρατού συνελήφθη για διακίνηση μεταναστώνΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μία περίεργη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών ερευνούν οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου με κεντρικό πρόσωπο έναν 29χρονο Αφγανικής καταγωγής πλην όμως κάτοχο γερμανικού διαβατηρίου και αξιωματικού του γερμανικού στρατού.
Το περιστατικό συνέβη στις 12 Μαΐου όταν ο 29χρονος Αφγανός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου επιχειρώντας να εμφανίσει δύο ομοεθνείς του, μία 22χρονη και ένα παιδάκι τριών ετών, ως σύζυγο και παιδί του, αντίστοιχα.
Τόσο για την 22χρονη όσο και για το ανήλικο τέκνο της, ο 29χρονος Αφγανός εμφάνισε γερμανικά διαβατήρια τα οποία ήταν μεν σε ισχύ και γνήσια, πλην όμως ανήκαν σε άλλα άτομα.
Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ο 29χρονος Αφγανός είχε συλληφθεί και το 2012 στην Ελλάδα, και πάλι για παράνομη διακίνηση μεταναστών, οπότε και του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα  όπου αφού συνάντησε το σύζυγό της 22χρονης συμφώνησε στο ύψος της αμοιβής που προκειμένου να μεταφέρει τα δύο άτομα αρχικά στην Κρήτη και από εκεί στην Τσεχία.
Οπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ο 29χρονος δράστης για την παράνομη διακίνηση είχε εισπράξει ποσό 8.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.900 ευρώ.
www.kathimerini.gr
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα . Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Μέλος UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου