ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ|Διαμαρτυρία για προσλήψεις Ιατρών ΠΝ με απευθείας κατάταξη!

logo apof ssas

  

ΘΕΜΑ :Δελτίο Τύπου-Διαμαρτυρία για την πρόσληψη 18 ιατρών στο ΠΝ (ΦΕΚ/τεύχος Α.Σ.Ε.Π. Αρ. Φύλλου 7/17-2-2021 – Προκήρυξη)

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση Δελτίου Τύπου, ως ακολούθως :

 

 

α. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ που είναι ο συνδετικός κρίκος της Σχολής και όλων των μέχρι σήμερα αποφοίτων αυτής, διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει δημόσια τις εισηγήσεις και ενέργειες που προώθησαν και υλοποιούν κάποιοι πίσω από την πλάτη των Μαθητών της ΣΣΑΣ και των εν ενεργεία ιατρών αποφοίτων της Σχολής, με σκοπό την πρόσληψη, εκτός ΣΣΑΣ, ιατρών στο ΠΝ με απονομή βαθμού, υπονομεύοντας την ύπαρξη, τον σκοπό, την ιστορία και τα θεμέλια αυτής καθ΄ εαυτής της Σχολής μας.

 

β. Καταγγέλλουμε όσους κατά καιρούς επιβουλεύονται την εύρυθμη λειτουργία της ΣΣΑΣ που μπορεί να επηρεάσει το ήρεμο κλίμα σπουδών και άμιλλας των Μαθητών της τους οποίους ο Σύνδεσμος αμέριστα και διαχρονικά στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Κάποιους ίσως ενοχλεί προφανώς ότι η ΣΣΑΣ είναι η μοναδική στρατιωτική σχολή πανελληνίως, οι απόφοιτοι της οποίας είναι ταυτόχρονα και επιστήμονες αξιωματικοί των ΕΔ, ιατροί, νομικοί, οικονομολόγοι, κλπ .

 

γ.   Την πρόσληψη ιατρών «από το παράθυρο» στην εν λόγω προκήρυξη, μας επιτρέπει να το υποθέσουμε το γεγονός ότι η πλειονότητα των υπό πρόσληψη 18 ιατρών αφορά σε ΜΗ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ιατρικές ειδικότητες που δεν σχετίζονται με έκτακτες ανάγκες του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας (πχ ιατροί εργασίας κ.α.).

δ. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, στη μάχη που δίνουν για την covid-19. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία να προσλάβουν Επικουρικούς Ιατρούς κρισίμων ειδικοτήτων για τρία τουλ. χρόνια με τάχιστη διαδικασία, θεσμός που ευρέως τηρείται στο ΕΣΥ, χωρίς να διακυβεύεται η μετέπειτα ιεραρχική εξέλιξη ως αξιωματικών των φοιτούντων σήμερα στη ΣΣΑΣ Μαθητών.

 

ε. Ζητούμε από τις ηγεσίες των Διευθύνσεων Υγειονομικού, την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία των ΕΔ να συμπεριληφθεί στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις ο ικανός και αναγκαίος αριθμός εισαγωγής μαθητών στο 1ο έτος της ΣΣΑΣ έτσι ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι μελλοντικές ανάγκες σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα η δήθεν λύση της προσφυγής σε έκτακτες προσλήψεις ιατρών εξ εφέδρων με απονομή βαθμού, εφόσον εξέλειπε πλέον και το τελευταίο εμπόδιο, του μνημονιακού δηλ. περιορισμού εισαγωγής μαθητών σε στρατιωτικές σχολές τα προηγούμενα χρόνια.

 

στ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι προσχηματικές κατά καιρούς ανάγκες πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού που θα υπηρετεί μόνο στα στρατιωτικά νοσοκομεία, προσβάλει και αδικεί κατάφωρα τους Μαθητές της ΣΣΑΣ και τους εν ενεργεία υγειονομικούς αξιωματικούς που είναι και θα είναι επιφορτισμένοι να στελεχώνουν μάχιμες υπηρεσίες ανά την επικράτεια (Πτέρυγες Μάχης, Πολεμικά Πλοία, Στρατιωτικές Μονάδες-Σχηματισμούς, κλπ).

 

 

ζ. Ο Σύνδεσμος προτίθεται να προσφύγει σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των μελών του.

 

η. Καλούμε την Ηγεσία του Υγειονομικού Σώματος να μείνει στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξει τη Σχολή από την οποία οι εκπρόσωποι της έχουν αποφοιτήσει και να μη δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα.

 

 

θ. Ζητούμε από τον αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αξιολογήσει τα ανωτέρω και κρίνοντας δίκαια να ανακαλέσει την προαναφερόμενη Προκήρυξη.

 

Το ΔΣ ΣΑ/ΣΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

Πατσουράκος Φώτιος                                               Πάσχου Αθανάσιος

Αρχίατρος ε.α.-Καρδιολόγος                     Υποπτέραρχος ε.α.-Οικονομολόγος

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά