Παναγιωτόπουλος: Το νερό στο στρατόπεδο στον Λαγό Έβρου ελέγχεται περιοδικά

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ακατάλληλο το νερό στο στρατόπεδο “Θεοδωράκης” στο Λαγό Έβρου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


 Κατ’ αρχάς από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα του Στρατού Ξηράς έχει καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και συναφών διαδικασιών για την εξασφάλιση της υγιεινής της ύδρευσης, με σκοπό την πρόληψη, τον έλεγχο, την εξάλειψη αλλά και αντιμετώπιση κάθε βλαπτικού παράγοντα για την υγεία του προσωπικού. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, διενεργούνται προγραμματισμένες και έκτακτες δειγματοληψίες από τα δίκτυα ύδρευσης των στρατοπέδων και τα δείγματα αποστέλλονται και εξετάζονται για μικροβιολογικές, χημικές και ποιοτικές παραμέτρους σε Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια. Ειδικότερα, για το στρατόπεδο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» η υδροδότηση πραγματοποιείται, με ίδια μέσα, από δικές του γεωτρήσεις, ενώ η ποιότητα του νερού ελέγχεται περιοδικά τόσο μικροβιολογικά όσο και χημικά, λαμβάνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα των ελέγχων από το 216 ΚΙΧΝΕ/ΑΚΥ (Ανεξάρτητη Κτηνιατρική Υπηρεσία).

 Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, τυχόν περιστατικά βλαβών του υδραυλικού δικτύου καθώς και δυσλειτουργίες από ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος, που επηρεάζουν τη λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όπως αυτόματοι χλωριωτήρες, φίλτρα και άλλα υλικά, αντιμετωπίζονται άμεσα με τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων και με παράλληλη χορήγηση εμφιαλωμένου νερού στο προσωπικό, για όσο χρόνο απαιτείται να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους και η ασφαλής επαναλειτουργία του συστήματος.


 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά