Με νέες εξαρτύσεις ELMON και αναβαθμισμένα G3 στην παρέλαση

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με νέου τύπου εξαρτύσεις ελληνικής κατασκευής και αναβαθμισμένα τυφέκια G3, εμφανίσθηκαν τα τμήματα, πλην Ειδικών Δυνάμεων, του Ελληνικού Στρατού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για την επέτειο των 200 ετών της Παλιγγενεσίας.

Οι προσφάτως χορηγηθείσες εξαρτύσεις τύπου γιλέκου (plate carrier) παραδόθηκαν από την ελληνική εταιρεία ELMON σε μια πρώτη παρτίδα, με προοπτική επεκτάσεως των προμηθειών ώστε σταδιακώς να καλυφθούν οι συνολικές απαιτήσεις. Ο κύριος φορέας ενσωματώνει λωρίδες προσαρμογής τύπου MOLLE για παρελκόμενα αναλόγως των απαιτήσεων του χρήστη, φέρει διάταξη ταχείας απελευθερώσεως όταν παρίσταται ανάγκη απορρίψεως της εξαρτύσεως και μπορεί να δεχθεί αντιβαλλιστικές πλάκες τόσο στον θώρακα όσο και στο τμήμα της πλάτης, για αυξημένη προστασία από απευθείας πλήγματα βολίδων.

(ΣΔΒ @ 2021)

Ο φορέας συνοδεύεται από ανεξάρτητο σύνολο ζώνης μάχης για την μέση. Σε αυτήν ο στρατιώτης μπορεί να προσαρμόσει θήκες διαφόρων τύπων αναλόγως των απαιτήσεών του. Στην παρέλαση εφέροντο επί της ζώνης δύο δίδυμες γεμιστηροθήκες για τυφέκιο G3. Οι θήκες ήταν ανοικτού τύπου, για διευκόλυνση της διαδικασίας αλλαγής γεμιστήρος. Η συγκράτηση κάθε γεμιστήρα γίνεται με ελαστικό ιμάντα.

Από λοιπές θήκες, εφέροντο αντιπροσωπευτικώς στο οπίσθιο τμήμα της ζώνης μια θήκη γενικής χρήσεως και μία θήκη υδροδοχείου αλλά οι συνδυασμοί αναλόγως περιστάσεως, είναι πολλοί. Όλες οι προσαρμογές θηκών επί της ζώνης, γίνονται μέσω λωρίδων προσαρμογής τύπου MOLLE.

(ΣΔΒ @ 2021)

Ως προς το ατομικό όπλο, εμφανίσθηκαν τυφέκια G3A3, τροποποιημένα με συλλογές της ισραηλινής FAB Defense. Αυτές περιλαμβάνουν βασικώς πτυσσόμενο κοντάκιο, τύπου M4-G3 FK και συγκρότημα χειροφυλακτήρος τύπου G3-RS με βάσεις προσαρμογής Picatinny πλευρικώς και στο κάτω μέρος. Το ενδιαφέρον με το κοντάκιο ήταν ότι εφέρετο ρυθμιζόμενο στήριγμα παρειάς, που διευκολύνει τον στρατιώτη να επιτύχει ταχύτερα την σκοπευτική ευθεία.

Στο συγκρότημα χειροφυλακτήρος G3-RS υπάρχει προσαρμοσμένη πρόσθια κάθετη λαβή τύπου T-POD G2 της FAB Defense. Χαρακτηριστικό της λαβής αυτής είναι ότι φέρει ενσωματωμένο τηλεσκοπικό δίποδο, τα σκέλη του οποίου αναπτύσσονται με πίεση κομβίου κι επιτρέπουν στήριξη του όπλου στο έδαφος.

(ΣΔΒ @ 2021)

Πλευρικώς του χειροφυλακτήρος, στην δεξιά βάση στηρίξεως, υπάρχει προσαρμοσμένος τακτικός φακός.

Επιπλέον τούτων, στην άνω επιφάνεια του άνω κορμού του όπλου, έχει προσαρμοσθεί βάση προσαρμογής Picatinny τύπου G3-SM επίσης της FAB Defense. Η βάση αυτή επιτρέπει την προσαρμογή οπτικών σκοπευτικών και στην προκειμένου περίπτωση μιας διόπτρας ταχείας σκοπεύσεως ερυθρού στίγματος τύπου CompM4 της σουηδικής Aimpoint.

Το τυφέκιο ολοκληρωνόταν με νέο αορτήρα εφόδου.

Στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, τα τμήματα εμφανίσθηκαν επίσης με νέες εξαρτύσεις τύπου γιλέκου (plate carrier) διαφόρων εταιρειών.

(ΣΔΒ @ 2021)

πηγη: Με νέες εξαρτύσεις ELMON και αναβαθμισμένα G3 στην παρέλαση - Δούρειος Ίππος (doureios.com)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά