Π.Ο.Ε.Σ. + ΣΟΕΔ - Ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


 ΘΕΜΑ : Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Μαθητών Περιοχών που Πλήττονται Εξαιτίας Φυσικών Καταστροφών

α. Ν.4186/2013 (ΦΕΚ Α΄ 193, «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»)

β. Ν.4369/2016 (ΦΕΚ Α΄ 33, «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις»)

γ. Ν.4777/2021 (ΦΕΚ Α΄ 25, «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»)

δ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 01/26.3.2021 έγγραφο Σ.Ο.Ε.Δ.

Αξιότιμη κα Υπουργέ.

Με το (δ) σχετικό έγγραφο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), του οποίου είστε αποδέκτρια, κοινοποιείται επιστολή απόγνωσης γονέα που κατοικεί με την οικογένειά του στην πόλη της Λάρισας και ζητείται η ειδική μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Θεωρώντας το αίτημα λογικό, το ενισχύουμε με το παρόν έγγραφό μας, αναφορικά με τα τέκνα συναδέλφων μας που διαμένουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, τα οποία ως μαθητές της Γ΄ τάξης όλων των κατηγοριών Λυκείου (ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ημερήσιο, εσπερινό) θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις τρέχοντος έτους.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και χωρίς καμία παρέμβαση ή αίτημα, η σκέψη σας είναι κοντά σε όλες και όλους τις/τους μαθήτριες/ές, ειδικά των πληγεισών περιοχών και λίαν συντόμως θα ενεργοποιήστε τις προβλέψεις της διάταξης της παραγράφου 2 του άρθρου 13Β του (α) σχετικού νόμου, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του (γ) ομοίου, σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά