ΠΟΜΕΝΣ: Μέτρα Ανακούφισης των Πληγέντων Οικογενειών Στρατιωτικών από τον πρόσφατο σεισμό.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν σχετικής επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, από το χτύπημα του εγκέλαδου που έπληξε κυρίως τις περιοχές Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, στις 03 Μαρτίου 2021, θεωρεί χρέος της να συμβάλλει περαιτέρω, με την κατάθεση προτάσεων της προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία για την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους.

2.   Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της διαρκούς Μέριμνας του Στρατιωτικού Προσωπικού, η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει την λήψη των παρακάτω μέτρων για τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν, κατάγονται ή έχουν άμεσο έννομο συμφέρον και έχει πληγεί η περιουσία τους από την συγκεκριμένη θεομηνία:

      α.  Την κατ΄ εξαίρεση χορήγηση, άδειας απουσίας δέκα (10) ημερών.

      β. Την εξαίρεση από τους πίνακες μεταθετικότητας για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, όσων υπηρετούν στις πληγείσες περιοχές και επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο, στον οποίο υπηρετούν.

      γ. Την υλοποίηση της επιθυμίας μετάθεσης, όλων των συναδέλφων μας  που σήμερα υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Χώρας,  προς τις περιοχές στις οποίες επλήγησαν.

      δ.  Την αναστολή των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τα Μετοχικά Ταμεία, για διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών και τη δυνατότητα χορήγησης νέων  άτοκων δανείων.

      ε.  Την κατ εξαίρεση έγκριση στέγασης ανεξαρτήτου μοριοδότησης, σε κενές στρατιωτικές κατοικίες για δύο (2) χρόνια, όλων των οικογενειών στρατιωτικών που ζουν στις πληγείσες περιοχές, των οποίων έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές η μόνιμη  κατοικία τους.

      στ.  Την παράταση διαμονής για έναν (1) επιπλέον χρόνο, όσων οικογενειών στρατιωτικών  ήδη στεγάζονται σε στρατιωτικά οικήματα, των οποίων έχει υποστεί ζημιές η περιουσία τους.

      ζ. Την κατ΄ εξαίρεση έγκριση παραθερισμού ανεξαρτήτου μοριοδότησης, σε στρατιωτικά θέρετρα της επιλογής τους για την ερχόμενη θερινή περίοδο.

      η.  Την επιδότηση παραθερισμού σε ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για τα τέκνα των οικογενειών τους.

3.   Επιπρόσθετα και εξαιτίας των Τεχνικών προβλημάτων που παρατηρούνται στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας και σύνδεσης με το διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), τα οποία επηρεάζουν ήδη σημαντικά την παρακολούθηση από τους μαθητές, των σχολικών και φροντιστηριακών τους μαθημάτων, μέσω της διαδικασίας τηλεκπαίδευσης (εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, προτείνει:

Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία θα καθορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, μαθητές και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που έχουν πληγεί και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

4.    Οι Ένοπλες Δυνάμεις στον καιρό της ειρήνης συμβάλλουν ενεργά και προσφέρουν τα μέγιστα με το κοινωνικό τους έργο, χωρίς βέβαια να απομειώνεται το κύριο επιχειρησιακό έργο τους. Την δύσκολη αυτή στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία, πέρα από την διαρκή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την ελληνική Κοινωνία, να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και προς τις οικογένειες των συναδέλφων μας στρατιωτικών, υιοθετώντας μέτρα που θα απαλύνουν και θα μετριάσουν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της θεομηνίας.

5.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά