Εκδηλώσεις στο Πλαίσιο Εορτασμού της Εθνικής Επετείου των 200 Ετών της 25ης Μαρτίου του 1821

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821, το ΓΕΕΘΑ έχει σχεδιάσει πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ως ακολούθως:

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, θα φωταγωγηθεί το κεντρικό κτίριο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην Αθήνα που θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, το πρωί θα πραγματοποιηθεί έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου τιμητικό άγημα Ευζώνων θα αποδώσει τιμές υπό την ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου από την σοπράνο κ. Αναστασία Ζαννή.

Εν συνεχεία θα λάβει χώρα η Στρατιωτική Παρέλαση μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία της Πολιτειακής, Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Χώρας, καθώς και των επίσημων προσκεκλημένων.

Κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης, άνωθεν της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν διέλευση σχηματισμοί Μαχητικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας (4 F-16, 4 M-2000/5, 4 F-4), της Αεροπορίας Στρατού (4 AH-64A, 4 AH-64D, 4 CH-47D, 2 NH-90, 4 UH-1H, 4 OH-58), του Πολεμικού Ναυτικού (2 SH-70, 1 P-3B), της Ελληνικής Αστυνομίας (1 EC-135, 1 BO-105), του Πυροσβεστικού Σώματος (2 AS-332 / BK-117), του Λιμενικού Σώματος (1 DAUPHIN), της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (4 F-16, 1 KC-135), της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας (4 RAFALE) και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (1 VOYAGER).

Ταυτόχρονα σχηματισμός 4 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 θα διέλθει άνωθεν της πόλης της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα διασπαστούν σε δύο ζεύγη πραγματοποιώντας πτήση άνωθεν των ακόλουθων δρομολογίων:

  • Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Ορεστιάδα – Διδυμότειχο – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Λέσβος – Χίος.
  • Καστοριά – Ιωάννινα – Κέρκυρα – Πρέβεζα – Άκτιο – Μεσολόγγι – Λάρισα.

Επιπρόσθετα σχηματισμοί Ελικοπτέρων αποτελούμενοι από 4 AH-64A, 4 AH-64D και 4 OH-58 θα διέλθουν άνωθεν της Χαλκίδας και του Βόλου, καθώς και 4 Μαχητικά Αεροσκάφη M-2000/5 άνωθεν της Χαλκίδας.

Επιπλέον διελεύσεις από ζεύγη Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 θα πραγματοποιηθούν άνωθεν των ακόλουθων δρομολογίων:

  • Βόλος – Σκύρος – Ψαρά – Σάμος – Πάτμος – Κάλυμνος.
  • Χανιά – Κώς – Ρόδος – Καστελόριζο – Κάρπαθος – Κάσος – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο – Ρέθυμνο.
  • Πάτρα – Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο – Αρεόπολη – Καλαμάτα – Πύργος – Ζάκυνθος – Κεφαλονιά – Άραξος.

Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκονται ελλιμενισμένες, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας Covid-19 , ως ακολούθως:

  • Φρεγάτες σε Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο και Μύκονο.
  • Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων βλημάτων σε Πειραιά, Καβάλα, Άγιο Ευστράτιο, Καστελόριζο.
  • Κανονιοφόροι σε Ψαρά, Λέσβο, Πάτμο, Ναύπλιο, Σύμη, Σούδα.
  • Παράκτια Περιπολικά σε Λέσβο, Ικαρία, Χίο και Κω.
  • Υποβρύχιο στη Κάσο.
  • Ναρκοθηρευτικά σε Πάτρα και Πύλο.

Τέλος ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας θα απευθύνει χαιρετισμό εν πτήσει.

Σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων είναι να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και ταυτόχρονα οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Έθνους.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά