Π.Ο.Ε.Σ. - Προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ΕΔ


ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


 ΘΕΜΑ : Υγειονομική Περίθαλψη ΕΔ και Μέτρα Πρόληψης κατά της Διασποράς του COVID-19

ΣΧΕΤ : ΠΔ 432/1983 (ΦΕΚ Α’ 162, «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»)

1. Με το σχετικό, όπως τούτο έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προβλέπεται η υγειονομική περίθαλψη των εν ενεργεία Στελεχών των ΕΔ και οι σχετικές με αυτή διαδικασίες.

2. Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει σημαντικές μεταβολές στις διαδικασίες περίθαλψης (πχ η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης), δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν αναχρονιστικές μέθοδοι, ακόμα και μετά από ένα (1) έτος πανδημίας.

3. Ειδικότερα, μας έχει αναφερθεί από συναδέλφους μας ότι, ενώ η διαδικασία συνταγογράφησης φαρμάκων έχει εξελιχθεί και γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, άλλες συνταγογραφήσεις, όπως η συνταγογράφηση αιματολογικών εξετάσεων γίνονται μόνο χειρογραφικά, ακόμα κι αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενες στο πλαίσιο παγίων νοσημάτων.

4. Επιπρόσθετα, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τα προστατευόμενα μέλη εξακολουθεί να υφίσταται η διαδικασία της γραπτής θεώρησης εξετάσεων σε αρκετές περιπτώσεις.

5. Από τα προαναφερθέντα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι υφιστάμενες διαδικασίες φέρνουν το προσωπικό των ΕΔ σε συχνότερη και, πιθανώς άσκοπη, επαφή με ιατρικό προσωπικό σε χώρους ιατρείων ή νοσοκομείων, όπου, προφανώς, υφίστανται περισσότερες πιθανότερες διασποράς του COVID-19, ενώ παράλληλα δημιουργούν πρόσθετο φόρτο εργασίας στο ιατρικό προσωπικό των ΕΔ, το οποίο έχει ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα λόγω της όλης καταστάσεως.

6. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την ανάληψη ενεργειών επικαιροποίησης του συνόλου των διαδικασιών αναφορικά με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα στελέχη των ΕΔ, στα πρότυπα της επικαιροποιήσεως της συνταγογράφησης φαρμάκων, τα ευεργετικά οφέλη της οποίας γίνονται καθημερινά αντιληπτά σε όλα τα επίπεδα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά