Στέγαση Οικογενειών Στρατιωτικών ΠΑ με επιμέλεια Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – ΑΜΕΑ.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΕΣΑμεΑ

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται, στο θέμα της στέγασης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εκφράσει ειδικότερα, κατόπιν και σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), την έντονη αντίδραση της και να σας μεταφέρει την απόγνωση και τον προβληματισμό των θιγόμενων συναδέλφων, για την απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να περιορίσει τα δικαιώματα οικογενειών στρατιωτικών που έχουν την επιμέλεια Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - ΑΜΕΑ).

2.   Συγκεκριμένα και σύμφωνα τα καθοριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 16 του (α) σχετικού, οι οικογένειες των συναδέλφων μας με μέλος ΑΜΕΑ διέμεναν στα Οικήματα Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) της ΠΑ άνευ χρονικού περιορισμού.

3.   Ωστόσο, με το (γ) όμοιο, με απόφαση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας οι δικαιούχοι στέγασης της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ, διαμένουν στα ΟΣΕΑΑΥ κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, μέχρι πέντε (5) έτη.

4.   Ως εκ τούτου, οι οικογένειες στελεχών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν συμπληρώσει το ανωτέρω χρονικό όριο, καλούνται σε αναζήτηση στέγης, τη στιγμή που η αντιμετώπιση των ιδιάζουσας μορφής ανίατων ασθενειών, τους έχει επιφέρει δυσβάσταχτες οικονομικές θυσίες.

5.   Με την ανωτέρω απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εγείρονται επιπρόσθετα περαιτέρω σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως, καθόσον όπως είχε τονίσει η Ομοσπονδία μας με το (β) σχετικό https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1148-pomens-stegasi-prosopikoy-lyseis-yparxoun, η κατ΄ εξαίρεση αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση στέγασης σε στρατιωτικές κατοικίες πληθώρας κατηγοριών συναδέλφων, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, αποβαίνει σε βάρος του λοιπού προσωπικού και των οικογενειών αυτού, δημιουργώντας σε βάρος τους δυσμενή διακριτική μεταχείριση και φαινόμενα ευνοιοκρατίας. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, καταλύεται κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, ισότητας και ισονομίας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΕΣΑμεΑ

6.   Κατόπιν των ανωτέρω, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επικαλούμενοι μεταξύ άλλων και την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που υπεγράφη από τα Κράτη μέλη του ΟΗΕ όπου στο Προοίμιο αυτής (παραγρ. ‘’τ’’ ) αναφέρεται:

‘’Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ΑμεΑ ζουν σε συνθήκες φτώχειας, και αναγνωρίζοντας εν προκειμένω την κρίσιμη ανάγκη να εξεταστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της ένδειας στα ΑμεΑ’’

αιτούμαστε την επαναφορά της διάρκειας στέγασης των συναδέλφων μας που έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ, στα Οικήματα Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην πρότερη κατάσταση.

7.  Ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος, με γνώμονα το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, απέναντι σε συναδέλφους που επιφορτίζονται με το έργο της εξυπηρέτησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και στο αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων αυτών, για μια αξιοπρεπή συμμετοχή στην Ελληνική Οικογένεια.

8.  Εισηγητής θέματος : Ανχης Πέτρος Μούστος Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ, τηλεφ. 6936158679. 

9. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά