Παναγιωτόπουλος: Οι συνδικαλιστές στα Μετοχικά Ταμεία συμμετέχουν ως παρατηρητές όχι μέλη

 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Εφαρμογή της νομοθετικής πρόβλεψης για συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στρατιωτικών στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Η συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων ενώσεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παρ.18 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ.2 του άρθρου 45 του ν. 4609/2019, γίνεται αποκλειστικά με την ιδιότητα του παρατηρητή και όχι του πλήρους μέλους

 Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την οικονομική ευρωστία των Ταμείων, υφίστανται αναρτημένες στο διαδικτυακό τους ιστότοπο, τόσο οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, όσο και τα σχετικά στοιχεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους.

 Επιπρόσθετα, οι ετήσιες αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις των Ταμείων δημοσιεύονται και μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η πολιτική των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων κινείται με γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας τους με παράλληλη επίτευξη του βέλτιστου δημοσιονομικού αποτελέσματος. 

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά