“Λόγια Σταράτα ή Δημιουργική Ασάφεια;” (Περί Ιεραρχικής Αποκατάστασης Αποφοίτων ΑΣΣΥ – ΥΠΕΘΑ)

 

Ως Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) με μεγάλη λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι θέσεις που διατυπώθηκαν από την επίσημη τοποθέτηση του κ. ΥΕΘΑ, αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα της υπ’ αρίθμ. 1239/27 Ιαν 21 (Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων) όπου εμπεριέχονται ζητήματα που έθεσε προς συζήτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, δυστυχώς απέχουν από τις δικές μας απόψεις, ενώ ως προς τη θεώρηση των συγκεκριμένων θεμάτων, εκτιμούμε ότι δεν προσεγγίζεται επαρκώς η ουσία. 

Η συχνή επίκληση των αιτιολογικών εκθέσεων, όταν όπως ορθά επισημαίνεται εξαρχής στην απάντηση, έχει προηγηθεί αποσπασματική νομοθέτηση, με συνέπεια μάλιστα να έχουν προκληθεί νομοτεχνικής φύσεως κενά που χρήζουν θεραπείας, επιτρέψτε μας να σημειώσουμε όπως διαφαίνεται οι συνεργάτες του κ. ΥΕΘΑ ατυχώς επέλεξαν όχι την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, αλλά την εύκολη λύση του «ξύλινου» λόγου, ίσως εξαιτίας απειρίας ή ουσιαστικής άγνοιας της ιστορικής συνέχειας των θεμάτων και του πλήθους των προσλαμβανουσών που συναρθρώνονται γύρω απ’ τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Εν προκειμένω, ως προς την ουσία των πραγμάτων και χωρίς καμία απολύτως διάθεση αντιπαράθεσης, για την αποκατάσταση της πλήρους διάστασης των θεμάτων, ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε επιστολή στον κ. ΥΕΘΑ στοχεύοντας να αναδείξει όλες εκείνες τις, μη εμφανείς ίσως εξαρχής, παραμέτρους που διέπουν τα συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε να αναληφθούν επιτέλους οι απαραίτητες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή, με την οριστική αποκατάσταση ορισμένων αδικιών που προκλήθηκαν στο παρελθόν από παραλήψεις της Πολιτείας.

Μέχρι σήμερα, μετά από σχεδόν δύο έτη διακυβέρνησης, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα σημαντικά προβλήματα που αφορούν στο προσωπικό και τα οποία χρήζουν επίλυσης. Το υπόψη χρονικό διάστημα, απ’ όσα μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, είναι μάλλον πρωτοφανές και δημιουργεί συναισθήματα ανησυχίας στους συναδέλφους για το κατά πόσο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει καταστεί κοινωνός των προβλημάτων αυτών.

Επιπλέον, για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων, παρακαλούμε θερμά να μας υποδείξετε το νομικό καθεστώς αρχαιότητας των Αξιωματικών που ίσχυε κατά την εισαγωγή των μονιμοποιηθέντων Εθελοντών (Ν.Δ.445/1974) και μονιμοποιηθεισών Εθελοντριών (Ν.705/1977), το οποίο αναφέρετε στην τοποθέτησή σας (περί επανακαθορισμού διορθωτικά της αρχαιότητας), επικαλούμενος την αιτιολογική έκθεση του Ν.3883/2010.

Εν κατακλείδι, η παραπομπή σε αιτιολογικές εκθέσεις, όταν εξαρχής έχει τονιστεί (και όλοι μας μπορούμε να συμφωνήσουμε απόλυτα στο γεγονός αυτό) ότι στο παρελθόν συντελέστηκε αποσπασματική νομοθέτηση, με συνέπεια να μην παράγεται σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσμα δίκαιο και αξιοκρατικό (με απόλυτη ευθύνη του νομοθέτη και των εισηγητών των διατάξεων αυτών), φαίνεται ότι συνιστά σχήμα οξύμωρο και προφανώς δεν προσφέρεται ως επιχείρημα, στο πλαίσιο ανασκευής διαφορετικών απόψεων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά