Το μήνυμα ακρίτα Εθνοφύλακα απ’ τον Δίλοφο Ορεστιάδας, μπροστά στην σημαία της Επανάστασης του 1821

 

Το δικό του μήνυμα μέσα από ένα σύντομο ΒΙΝΤΕΟ, έστειλε για την χθεσινή εθνική επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων στις 25 Μαρτίου 1821, ο αγρότης και Εθνοφύλακας Παναγιώτης Κυριαλάνης, από το χωριό Δίλοφος Τριγώνου Ορεστιάδας.

Στο πρώην “χωριό των ανθρακωρύχων” που βρίσκεται στο Τριεθνές, στα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας και έχουν απομείνει μόνο ελάχιστοι ηλικιωμένοι κάτοικοι, ο Παναγιώτης είναι ο πιο νέος στην ηλικία. Ασχολείται με τις αγροτικές καλλιέργειες και μάλιστα σε λίγες ημέρες περιμένουν με την σύντροφο του το πρώτο τους παιδί. Στον Δίλοφο εδώ και δεκαετίες δεν έχει υπάρξει γέννηση μικρού παιδιού και σίγουρα αυτό θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για ένα χωριό που χρόνια τώρα, όπως και πολλά ακόμα του νομού, “σβήνει”.

Με ένα λιτό επετειακό μήνυμα, μπροστά μάλιστα στην σημαία της Επανάστασης του 1821, δώρο όπως λέει από φίλους του Μανιάτες που πέρυσι τον Μάρτιο βρέθηκε στις Καστανιές και σε όλη την περιοχή με αφορμή τα γεγονότα εκείνης της εποχής, με την απόπειρα εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, ο ακρίτας του Έβρου συγκινεί τους πάντες.

Μάλιστα ένας από τους Μανιάτες που πέρυσι βρέθηκαν στον Δίλοφο και συναντήθηκαν μαζί του, ο Γεώργιος Δημακόγιαννης, ανάρτησε το ΒΙΝΤΕΟ με το μήνυμα και έγραψε στο facebook:

“ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21, από τον Έβρο της καρδιάς μας!
Το λιτό επετειακό μήνυμα από έναν απλό Έλληνα εθνοφύλακα στο τριεθνές τού Έβρου, στην Θράκη μας, εκεί που συναντάτε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία!!
Πριν ένα χρόνο βρεθήκαμε με την δική μας Μανιάτικη αποστολή στα μέρη του, και κοντά του με την φροντίδα τού καλού συνέλληνα και φίλου μας Αθανασίου Γιαλαμά (εκδότη – βιβλιοπώλη και …αγρότη στην Αλεξανδρούπολη!)
– Συμπατριώτες & Συνέλληνες!
Βλέπετε και ακούτε τον Παναγιώτη Κυριαλάνη, τον Ακρίτα των ημερών μας, από το τριεθνές, σε ένα μήνυμα ψυχής ενός λεπτού για όλους τούς Έλληνες”!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά