Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1000 ΕΠΟΠ στον Στρατο Ξηράς στο epop.army.gr








ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αριθμ Φ.424/1/464022/Σ.119 – ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 13/22.03.2021
Πλήρωση χιλίων (1.000) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), του Στρατού Ξηράς (ανδρών – γυναικών).


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

την πλήρωση χιλίων (1.000) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), του Στρατού Ξηράς (ανδρών – γυναικών), για τις ειδικότητες των Όπλων – Σωμάτων του Παραρτήματος «Α».

2. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα της παρ. 6 της παρούσας, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα στο Παράρτημα «Α», συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Ο όρος υποψήφιος και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρονται σε άνδρες και γυναίκες.


3. Οι υποψήφιοι Όπλων – Σωμάτων που δεν θα επιλε-γούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει, σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων, θα επιλεγούν σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα των Όπλων – Σωμάτων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 2 της παρούσας. Οι υποψήφιοι των Ειδικών Δυνάμεων που δεν θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει, σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων, θα επιλεγούν σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα των Ειδικών Δυνάμεων ή των Όπλων – Σωμάτων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 2 της παρούσας.

4. Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλί-τες όσοι διαθέτουν τα προσόντα της παρ. 6α και δεν έχουν τα κωλύματα της παρ. 6β της παρούσας, ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους.

5. Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες πρώην Υπαξιωματικοί που ενώ υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως μόνιμοι ή εθελοντές ή Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) ή ΕΠ.ΟΠ., παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία και όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

6. Προσόντα και κωλύματα υποψηφίων για κατάταξη:

α. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:
(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (Γεννηθέντες από 1-1-1994 έως 31-12-2002). Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις (Γεννηθέντες από 1-1-1991 έως 31-12-2002).
(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.
(4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητες στο Παράρτημα «Α».
(5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων (π.δ. 11/2014).
(6) Να έχουν όσοι ήδη υπηρετούν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.


β. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να μην έχουν τα παρακάτω κωλύματα:
(1) Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.
(2) Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω παρ. της παρούσας, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.
(3) Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.
(4) Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

γ. Τα παραπάνω απαιτούμενα προσόντα, με την επιφύλαξη της περίπτωσης (2) της παρ. 6α, πρέπει να συντρέ-
χουν κατά το χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά το χρόνο της κατάταξής τους. Τα δε κωλύματα συμμετοχής της παρ. 6β πρέπει να μην υπάρχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους.


7. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
α. Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναγράφονται στο Παράρτημα «Β».
β. Πρωτότυπα δικαιολογητικά που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα, πρέπει να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και επίσημα μεταφρασμένα. Ευκρινή φωτοαντίγραφα από ιδιωτικά ή αλλοδαπά έγγραφα γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή ή δεν έχουν επικυρωθεί ή/και μεταφραστεί δε γίνονται δεκτά.






8. Υποβολή Δικαιολογητικών

α. Οι υποψήφιοι, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση της παρούσας, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση «epop.army.gr», την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 του Παραρτήματος Β), η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β», με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf).

β. Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet. Η διαχείριση της αίτησής τους (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά. Η εφαρμογή θα παράγει μετά την οριστικοποίηση της αίτησης αντίγραφο αυτής, ως αποδεικτικό οριστικής υποβολής της καθώς και Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο PDF με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία και οφείλουν να αποθηκεύσουν – εκτυπώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Μετά την οριστικοποίηση, δεν θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε και η υποβολή νέας αίτησης.

γ. Οι υποψήφιοι πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε τα δικαιολογητικά τους να αντιστοιχούν στην ειδικότητα που δηλώνουν (πιστοποιητικά σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ) και να είναι πλήρη και επικυρωμένα (όπου προβλέπεται), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα «Β» της παρούσας, Είναι δυνατή η δήλωση μίας και μόνο ειδικότητας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αριθμ Φ.424/1/464022/Σ.119 – ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 13/22.03.2021
Πλήρωση χιλίων (1.000) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), του Στρατού Ξηράς (ανδρών – γυναικών).


Asep13 2021 1000epop Stratos Xiras by Valia Abatzi on Scribd

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά