ΓΕΣ: Άσκηση ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη

 





Μονάδες της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας "2ο Σύνταγμα Ιππικού - Έφεσος" και μονάδες της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής πραγματοποίησαν άσκηση με την ονομασία "Θρακική συνεργασία - 21" στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση έλαβε χώρα από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Η "Θρακική συνεργασία - 21" διεξήχθη με χρήση συστημάτων εξομοίωσης τακτικών εμπλοκών και περιέλαβε εκπαίδευση σε θέματα τακτικής και ελέγχου - διοίκησης πυρός με ταυτόχρονη εξέταση θεμάτων διοικητικής μέριμνας.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού - διοικητής δόγματος και εκπαίδευσης αντιστράτηγος 'Αγγελος Ιλαρίδης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος 'Αγγελος Χουδελούδης και από αμερικανικής πλευράς η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, ο υποδιοικητής της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής Major General Τζο Τζάραντ καθώς και ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Colonel Ρόμπερτ Ριντ 'Αντερσον.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σημασία του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί το προσωπικό για την επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών της άσκησης.

Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής τόνισε την αφοσίωση των ΗΠΑ "στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας των δύο χωρών".

"Διμερείς ασκήσεις όπως αυτές", είπε, "μας βοηθούν να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους στον τομέα της περιφερειακής άμυνας και ασφάλειας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά