Ταυτότητες Στρατιωτικού προσωπικού-Συνεχίζονται τα προβλήματα παρά την ψήφιση Νομου για έκδοση νέων

 





ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ )

           

ΚΟΙΝ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

  

ΘΕΜΑ :   Ταυτότητες Στρατιωτικού Προσωπικού

ΣΧΕΤ     Ν.4609/2019

 

             Η Ένωσή μας σας γνωρίζει ότι παρά την πρόβλεψη του Νόμου 4609/2019 για έκδοση νέων δελτίων ταυτοτήτων στο Στρατιωτικό προσωπικό ,ίσης αποδεικτικής ισχύος με τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του ως ταξιδιωτικού εγγράφου αυτό δεν έχει γίνει έως και σήμερα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η διάκριση εις βάρος των Στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν να μην μπορούν να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό με την χρήση της  ταυτότητας τους και να χρειάζεται η έκδοση διαβατηρίου .

                Υπενθυμίζουμε Με τον Ν.2514/1997 (Α΄ 140) κυρώθηκε από τη χώρα μας η Σύμβαση Εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν της 14ης Ιουνίου 1985, για τη σταδιακή κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα. Ειδικότερα, στη σύμβαση προβλέπεται η ελευθερία κυκλοφορίας των πολιτών των κρατών που έχουν υπογράψει τη σύμβαση στο έδαφος των συμβαλλομένων στη σύμβαση κρατών,χωρίς να υφίστανται συνοριακό έλεγχο και χωρίς την απαραίτητη χρήση διαβατηρίου, έχοντας μόνο στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητας που ορίζεται από τη χώρα τους.

               Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την άμεση έκδοση των νέων δελτίων ταυτοτήτων και στους Στρατιωτικούς  σε εφαρμογή των ανωτέρω Νόμων.

 

 

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

6937453787

 

 

-Ο-

Αν.Γεν. Γραμματέας

 

                      Παππάς Βασίλειος

                       Υπολοχαγός(ΑΜΧ)

6974795605

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά