Πλατεία «αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου» δημιουργείται στο Μορφοβούνι







Πλατεία που θα φέρει το όνομα του αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου, που έπεσε υπέρ Πατρίδος, θα δημιουργηθεί στην γενέτειρά του Τοπική Κοινότητα Μορφοβουνίου.





Την απόφαση έλαβε ομόφωνα, στην συνεδρίαση της Τρίτης 16 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Νάνου. Ανάλογη ομόφωνη απόφαση έλαβε και το Τοπικό Συμβούλιο του Μορφοβουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νάνος, στις 12 Απριλίου φέτος συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που ο Γ. Μπαλταδώρος, επιστρέφοντας από αναχαίτιση Τουρκικών αεροσκαφών έπεσε ανοιχτά της Σκύρου, υπερασπιζόμενος το Αιγαίο και χάθηκε εν’ ώρα καθήκοντος.

Η νέα πλατεία θα δημιουργηθεί στον κόμβο του Μορφοβουνίου εκεί όπου σε λίγες μέρες θα στηθεί το αεροσκάφος που θα παραχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο ανδριάντας που ετοίμασε ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης για λογαριασμό του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Είναι, τόνισε ο κ. Νάνος, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, αναδεικνύοντας την προσφορά του. Ο Μπαλταδώρος, συνέχισε, είναι ένα από τα θετικά πρότυπα που θα εμπνέει τις επόμενες γενιές για να υπηρετούν αξίες διαχρονικές. Είναι ο φάρος και ο οδοδείκτης για την δική μας διαδρομή και την ανάληψη της ατομικής ευθύνης.

Ήταν ένας από αυτούς τους ακριβούς και ωραίους Έλληνες, ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ένας σύγχρονος ήρωας που τίμησε την παράδοση του Βουνεσίου, ενός χωριού «Ηρώων και Θυσιών» όπως αποκάλεσε το Μορφοβούνι η γενιά της Εθνικής Αντίστασης. Γι’ αυτό και είναι η ώρα ο γενέθλιος τόπος να τιμήσει τον άντρα.

Σημειώνουμε ότι η απόφαση που ελήφθη περιλαμβάνει, πέραν της δημιουργίας της πλατείας στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας και άλλες δύο κινήσεις τιμητικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα:
Την έκδοση βιβλίου στη μνήμη του, με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατό του.
Την αφιέρωση χώρου στο Μουσείο Πλαστήρα, για να φιλοξενηθούν προσωπικά και άλλα αντικείμενα του ήρωα.

Π.Κ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά