Παιδιά, ελάτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος
Βιωματική δράση, γνώση και ψυχαγωγία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδίασε ο φορέας Museum Friends© και εφαρμόζει στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος. Παιδιά ηλικίας 4-6 και 7-12 ετών, μαζί με τους γονείς και συνοδούς τους, θα υποδυθούν πρωτόγνωρους ρόλους και θα ανακαλύψουν με όλες τους τις αισθήσεις, όσα έχει να τους αφηγηθεί το θρυλικό πλοίο Α/Τ Βέλος.
Τα Σάββατα 4, 11 & 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Μια μέρα στο Μουσείο ήταν ένας... ναύτης»
Ποια είναι η δουλειά του ναύτη; Ποιες ειδικότητες ναυτών υπάρχουν; Πώς είναι η καθημερινή ζωή μέσα στο πλοίο; Γονείς και παιδιά, μέσα από παιχνίδια ρόλων και συσχετισμών, εξοικειώνονται με την καθημερινότητα πάνω σε ένα αντιτορπιλικό πλοίο. Χωρίζονται σε ομάδες, φροντίζουν το κατάστρωμα, δέχονται και δίνουν παραγγέλματα, ενώ στο τέλος κατασκευάζουν το καπέλο του ναύτη.
Τις Κυριακές 12, 19 & 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Ένα θαλασσινό ταξίδι αρχίζει... στο Μουσείο»
Πώς ταξίδευαν οι προϊστορικοί άνθρωποι στη θάλασσα; Ποιο ήταν το αρχαιότερο πλοίο στον κόσμο; Πώς εξελίχθηκαν τα πλοία μέχρι τη σύγχρονη εποχή; Γονείς και παιδιά ακούνε ιστορίες της θάλασσας, γνωρίζουν την εξέλιξη των πλοίων, συνθέτουν την ιστορία της ναυτιλίας και ψάχνουν να βρουν τα βότσαλα της ελπίδας στο αντιτορπιλικό Βέλος. Με αυτά θα στείλουν ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο.
Πληροφορίες:
Ηλικίες παιδιών: 4-6 (11:00-12:00) & 7-12 (12:30-14:00)
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 80 56 064, 693 28 40 407. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.
Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος
Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης
Φλοίσβος, Π. Φάληρο, 175 10

infokids
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου