Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ για την εξαίρεση της Λήμνου: «Δεν έχουμε άποψη για εδαφικά ζητήματα»


Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του για το γεγονός ότι η Λήμνος δεν συμπεριελήφθη σε άσκηση της συμμαχίας μετά από απαίτηση της Τουρκίας.
Ως γνωστόν στην άσκηση Ramstein Guard, στην οποία θα συμμετείχε και η Ελλάδα, η Άγκυρα αξίωσε να μην συμπεριληφθεί η Λήμνος, αίτημα που έκανε δεκτό το ΝΑΤΟ. Η ελληνική πλευρά σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η άσκηση.
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο OnAlert για το θέμα:
«Εναπόκειται σε κάθε Σύμμαχο να αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος ή όχι. Σχεδιαστές του ΝΑΤΟ διεξάγουν διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται ασκήσεις και εξετάζουν προσεκτικά απόψεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής, την κλίμακα και τη θέση αυτών των ασκήσεων». Και κατέληξε λέγοντας: «το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των Συμμάχων, στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού».
Νωρίτερα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι «υπάρχει μία, όχι τωρινή αλλά και παλιότερη λογική, το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να παίζει, στα (σ. σ ζητήματα που ανακύπτουν) μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο».
Πηγή: iefimerida.gr
http://www.limnosreport.gr/

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου