Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ για την εξαίρεση της Λήμνου: «Δεν έχουμε άποψη για εδαφικά ζητήματα»


Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του για το γεγονός ότι η Λήμνος δεν συμπεριελήφθη σε άσκηση της συμμαχίας μετά από απαίτηση της Τουρκίας.
Ως γνωστόν στην άσκηση Ramstein Guard, στην οποία θα συμμετείχε και η Ελλάδα, η Άγκυρα αξίωσε να μην συμπεριληφθεί η Λήμνος, αίτημα που έκανε δεκτό το ΝΑΤΟ. Η ελληνική πλευρά σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η άσκηση.
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο OnAlert για το θέμα:
«Εναπόκειται σε κάθε Σύμμαχο να αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος ή όχι. Σχεδιαστές του ΝΑΤΟ διεξάγουν διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται ασκήσεις και εξετάζουν προσεκτικά απόψεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής, την κλίμακα και τη θέση αυτών των ασκήσεων». Και κατέληξε λέγοντας: «το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των Συμμάχων, στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού».
Νωρίτερα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι «υπάρχει μία, όχι τωρινή αλλά και παλιότερη λογική, το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να παίζει, στα (σ. σ ζητήματα που ανακύπτουν) μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο».
Πηγή: iefimerida.gr
http://www.limnosreport.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά