Απάντηση Καμμένου σε ερώτηση για Άνιση Βαθμολογική Εξέλιξη Αξκων ΑΣΣΥ (τάξη 1992)


Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3173/6-2-17) με θέμα: «Σχετικά με τις επιπτώσεις σε επετηρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων»
 
Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης με θέμα «Σχετικά με τις επιπτώσεις στην επετηρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων των προβλέψεων περί εκτάκτου προαγωγής των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.445/1974 και των μονιμοποιηθέντων εθελοντριών του ν.705/1977», σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχήν ουδεμία ανισορροπία επήλθε στην επετηρίδα καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τηρούνται ιδιαίτερες επετηρίδες των Αξιωματικών αναλόγως της προέλευσής τους.
Επίσης και οι προαγωγές των Αξιωματικών εξ Εθελοντών δεν επέφεραν διατάραξη της ομαλής ιεραρχικής εξέλιξης, λόγω της ύπαρξης ιδιαίτερης επετηρίδας.
Η προαγωγή σε ανώτερο βαθμό, των Αξιωματικών εξ Εθελοντών, η οποία έλαβε χώρα, δεν θεωρείται διατάραξη της ιεραρχικής εξέλιξης, είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και εφαρμόζεται κατά τον αυτό τρόπο σε όλες τις προαγωγές των Αξιωματικών διαφορετικών επετηρίδων.


Τέλος σας επισημαίνω ότι ο διαχωρισμός σε ιδιαίτερες επετηρίδες επιτρέπει την ανεμπόδιστη προαγωγή των στελεχών όλων των κατηγοριών μετά τη συμπλήρωση των τυπικών προσόντων τους, αποκλείοντας αλληλεπιδράσεις από την προαγωγή των Αξιωματικών του ν.445/74 και ν.705/77, στην προαγωγή των Αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ, όπως αυτές αναφέρονται στην Ερώτησή σας.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου