4 φαγητά του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται ακόμη στο στομάχι σου15 χρόνια μετά

4 φαγητά του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται ακόμη στο στομάχι σου

                                   
 

Εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει ένας ντόρος στο διαδίκτυο για το νέο «κατασκεύασμα» του αμερικανικού στρατού. Δεν είναι όπλο, αλλά μία τίμια λύση για τον Αμερικανό φαντάρο που χρειάζεται τροφή στη Μέση Ανατολή. Αυτό εδώ το κομμάτι πίτσας είναι η απάντηση στην πείνα, το οποίο μάλιστα διαρκεί για 3 χρόνια.
mre pizza
Μάλιστα σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός, το πως γίνεται να κρατήσει ένα κομμάτι πίτσα για 3 χρόνια. Και την στιγμή που η αμερικανική κοινωνία μένει με το στόμα ανοιχτό, οι Έλληνες φαντάροι έχουν πεθάνει από το γέλιο. Γιατί  όποιος έχει περάσει από τα χέρια του Ελληνικού Στρατού, ξέρει πως υπάρχουν φαγητά εκεί μέσα που την τριετία την έχουν για πρωινό. Θυμηθήκαμε 4 all time classic πιάτα από τα νιάτα μας στο φανταρικό, που θα κάνουν την πίτσα να μοιάζει με γκουρμέ πιάτο βυσματία αερόφλωρου στη Μύκονο.
Για πάμε.

1. Γκοτζίλα

gkotzila
Μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει ανακαλύψει την ταυτότητα του αυθεντικού «γκοτζίλα». Έχουν ακουστεί χιλιάδες μύθοι που ξεκινούν από τα κατεψυγμένα κρέατα εν καιρώ Ψυχρού Πολέμου και φτάνουν μέχρι τα μαμούθ στην πλειστόκαινο. Φαγητό σούπερσταρ το οποίο πετιέται στον κάδο με εκπληκτική ταχύτητα. Όσοι γενναίοι το έφαγαν δεν κατάλαβαν ποτέ με τι ακριβώς έμοιαζε η γεύση του, αλλά φήμες λένε πως το χωνεύουν μέχρι και σήμερα.

 

2. Ομελέτα

omeleta
Θυμάσαι εκείνα τα αναρίθμητα τελάρα με ομελέτα που έβγαζαν οι φούρνοι; Κάθε μονάδα έχει να διηγηθεί και μία διαφορετική ιστορία για την ομελέτα του στρατού. Ότι ήταν σαν λάστιχο. Ότι θύμιζε σφουγγάρι. Ότι δεν χωνευόταν με τίποτα. Πώς θύμιζε σόλα παπουτσιού. Για πολλούς μέχρι και σήμερα, η ομελέτα είναι ό,τι χειρότερο δοκίμασαν ποτέ. Αρκούσαν ωστόσο δύο μπουκιές για να πρηστεί η κοιλιά σου και να μην πεινάς άλλο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να  πέσει σοβαρά μια πρόταση στο τραπέζι, για να την αντιμετωπίσουν σαν όπλο μαζικής καταστροφής.

 

3. Ζαμπόν κονσέρβας

image upload 11 781345
Το τύπου ZWAN της καρδιάς μας. Δεν μας άφησε ποτέ μόνους και, κυρίως, ποτέ νηστικούς. Το φάγαμε τηγανητό. Ψιλοκομμένο σε πίτσα ή ομελέτα. Το φάγαμε με σάλτσα και πατάτα τηγανητή.  Με πολύ φέτα και τόνους Coca Cola. Μας διέλυσε τα στομάχια σε τέτοιο σημείο που ακόμη και αν κατεβάζαμε πέτρες, ίσως να μην μας έκαναν τόσο ζημιά. Αλλά επιβιώσαμε και τώρα δεν θέλουμε να το βλέπουμε ούτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

4. Διπυρίτης

provlepe
Κανένας δεν έχει καταλάβει ποτέ τι είναι αυτό ακριβώς. Κάτι ανάμεσα σε παξιμάδι, μπισκότο, τσουρέκι, ξερό ψωμί, τούβλο και σοβά. Ο θρύλος λέει ότι έχει 1000 θερμίδες η μπουκία. Καμία γεύση, καμία απόλαυση, μόνο ο Γκοτζίλα ο ίδιος μπορεί να φάει παραπάνω από έναν. Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ, ένα άγευστο  κομμάτι τίποτα είναι που όμως μπορεί να σε κρατήσει στη ζωή για χιλιάδες χρόνια εάν χρειαστεί.

http://www.ratpack.gr/buzz/features/story/1758/4-fagita-toy-ellinikoy-stratoy-poy-vriskontai-akomi-sto-stomaxi-soy
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά